viestinta_banneri.jpg 

 

SÄHKÖINEN KALENTERI

 

Yhteystiedot
www.ulapland.fi/itpalvelupiste

 

Lyhyt kuvaus:
Sähköpostikalenterin avulla työpalaverit järjestetään helposti. Kalenteripalvelun voi ottaa käyttöön sekä OWA-selainpostin kautta että Ms Outlookin kautta (työasemassa). Moniin yliopiston mobiililaitteisiin voi asentaa Outlook-postin ja siten myös oman kalenterin.

Palvelun tarkempi sisältö:
Sähköpostikalenteripalvelussa voi jakaa oman kalenterin muiden kanssa ja muut voivat varata jaetusta kalenterista palaveriajan.
Työryhmä voidaan kutsua koolle merkitsemällä kokousaika  työryhmän omaan kalenteriin. Sopivan ajan kohdalla alasvetovalikosta valitaan ”Uusi kokouspyyntö”. Seuraavaksi valitaan vastaanottajat kokouspyyntöviestiin. Kokouspyynnön vastaanottaja voi hyväksyä tai hylätä kutsun, ja lähettäjä saa siitä tiedon. Outlookin vasen alareuna näyttää neljä ikonia. Niistä yksi on ”kalenteri”, jonka voi aktivoida.
 


 

Outlookin yläreunaan ilmestyvät sitten kalenterityökalut.

 


 

Avaa kalenteri -toiminto tarjoaa valmiin kalenterin avattavaksi muualta, osoitekirjan, huoneluettelon tai nimen perusteella.
Kalenteriryhmät -toiminnolla nimetään ryhmä ja valitaan ihmiset, joiden kalenterit tulevat ryhmänä näyttöön. Lähetä kalenteri -toiminnolla valitaan, mikä kalenteri lähetetään sähköpostilla valittuun osoitteeseen. Jaa kalenteri –toiminnolla voi jakaa kalenterin muiden käyttöön omassa sähköpostiympäristössä. Julkaise verkossa -toiminnolla voi julkaista kalenterin ulkopuolisessa verkossa. Kalenterin käyttöoikeudet -toiminnolla määritellään, millä oikeuksilla muut käyttäjät voivat käyttää kalenteria.

Kalenteri ryhmäkäyttöön: Ryhmän yhteinen kalenteri pyydetään IT-palvelupisteestä. Liitä pyyntöön perustelu ja kalenterin käyttäjälista.            

Palvelun rajaukset:
Kenenkään kalenteriin ei voi tehdä muutoksia yliopiston ulkopuolisesta sähköpostista.

Ohjeet:
Lisätietoja IT-palvelupisteestä.

Palvelun tuottaja:
Lapin korkeakoulukonsernin IT-palvelut.

Päivystys:
Tuki on saatavilla IT-palvelupisteen aukioloaikoina.