Tekstinkäsittelytiedostojen yhteensopivuusongelmat
 
StarOfficen tekstinkäsittelyn oma tallennusmuoto on SXW, Corelin Word Perfectin vastaava on WPD ja Microsoft Officen Wordin on DOC. Tekstinkäsittelyohjelmat lisäävät automaattisesti kolmikirjaimisen tiedostotunnisteen, kun tekstiasiakirja tallennetaan tiedostoksi.

Tekstinkäsittelyohjelmien keskuudessa Word näyttää saavuttaneen vankimman aseman, joten opettajat käyttävät sitä aika pitkälti. Nyt kun opiskelijoiden Dell-kannettavissa ei MS Wordiä ole, tästä on seurauksena tekstinkäsittelytiedostojen yhteensopivuusongelma. StarOfficesta ja Word Perfektistä kyllä pystyy tallentamaan esim. DOC- ja RTF -muotoihin, jotka ovat MS Word -yhteensopivia, mutta siltikin ongelmia esiintyy mm. erilaisten sivuasetusten ja muotoilujen kanssa.

Yksi kätevä tapa ratkaista tämä ongelma on käyttää Acrobatin PDF-muotoa. PDF-tiedostoja luetaan ilmaisella Acrobat Reader -ohjelmalla, joka löytyy kaikista Dell-kannettavista ja myöskin opettajien koneista.

Dell-kannettavissa on valmiiksi asennettuna ohjelmisto nimeltään PDF-XChange 3.0, joka toimii ikään kuin kirjoittimena ja "tulostaa" esim. DOC-tiedoston PDF-tiedostoksi.

 
Seuraavassa kuvassa on esimerkkitilanne, jossa Word Perfectin Tiedosto-valikosta on valittu komento Tulosta. Valittu kirjoitin on PDF-XChange 3.0. Klikataan Tulosta.
 

Näyttöön ilmestyvät nämä kaksi ikkunaa. Tallenna nimellä -ikkunan Tiedostonimi:-kenttään määritellään tiedostolle nimi. Tallennusmuoto: on automaattisesti PDF. Klikataan tallenna.

Nyt käytössäsi on PDF-tiedosto, joka on laitteistoriippumaton, ja jonka voi linkittää esim. Optima Discendumiin tai lähettää kätevästi sähköpostin liitteenä.