rovaniemi_arctic_spirit_banneri_550.jpg

Rovaniemi Arctic Spirit 2017

14.11.2017 9:00–16.11.2017 17:00
Lappia-talo / Lappia House


Rovaniemellä järjestetään 14.–16. marraskuuta 2017 kansainvälinen Rovaniemi Arctic Spirit -konferenssi, jossa keskustellaan arktisesta yhteistyöstä ja sen tulevaisuudesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta.

Konferenssin ohjelmassa on korkean tason puheita ja paneelikeskusteluja, joissa kestävän kehityksen tavoitteiden ja arktisen alueen yhteyttä tarkastellaan politiikan, talouden ja tieteen näkökulmista. Toisena päivänä keskiössä ovat arktisen alueen ihmiset: päivän teemoja ovat arktinen identiteetti, alkuperäiskansojen asema mediassa, maankäytön yhteensovittaminen, biotalous, koulutus, nuorten hyvinvointi sekä kaupunkien ja alueiden yhteistyö.

Konferenssi on Suomen itsenäisyyden satavuotisohjelman merkittävin arktinen tapahtuma ja Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden alkukauden näkyvin kansainvälinen konferenssi.

Konferenssin taustalla on Suomen tärkeä arktinen aloite yli 20 vuoden takaa, Rovaniemi-prosessi, joka aloitti kansainvälisen arktisen yhteistyön ja johti osaltaan Arktisen neuvoston syntyyn. Rovaniemellä vuonna 2013 aloitettu kansainvälisten arktisten konferenssien sarja kunnioittaa osaltaan tätä perintöä.

Ennen konferenssin alkua Rovaniemellä järjestetään kansainvälinen polaarialueita oikeuden ja hallinnan näkökulmasta käsittelevä Polar Law –symposiumi.

Lisätietoja:

www.rovaniemiarcticspirit.fi
Facebook: facebook.com/rovaniemiarcticspirit
Twitter: @TheArcticSpirit #ArcticSpirit

Yhteydenotot:
Konferenssikoordinaattori, Rovaniemi Arctic Spirit 2017
Rita Junes
rita.junes(at)ulapland.fi
P. 040 4844182

Konferenssin vastuullinen johtaja
Tiedeviestinnän päällikkö, Lapin yliopiston Arktinen keskus
Markku Heikkilä
markku.heikkila(at)ulapland.fi
P. 040 484 4300