Blogit

Soluasuminen - uhka vai mahdollisuus?

Saadessani tiedon yliopistoon hyväksymisestä, alkoi armoton asunnon etsintä Rovaniemeltä. Kriteerini olivat halpa, halpa ja halpa, minulla kun on se omakotitalokin siellä Kajaanissa. Ilmoittauduinkin ensi töikseni DASin  asuntojonoon, jonka lisäksi etsin asuntoa myös yksityisiltä. (Halvat) asunnot tuntuivat kuitenkin olevan kiven alla ja opintojen alun lähestyessä, meinasi paniikki iskeä.

Älä antaudu aikavarkaalle

Vuorokauden 24 tuntia ovat kaikille samat, mutta silti jotkut onnistuvat hyödyntämään tiimalasin jyvät toisia paremmin. Itse olen nykyisessä elämässäni kokenut suurimmaksi haasteeksi juuri ajankäytön ja ajan riittämättömyyden. Tehtävien suorittaminen määräaikoihin mennessä vaatii kalenterin hinkkaamista ja ponnisteluja. Silti vuorokauden tunnit tuntuvat hupenevan silloin tällöin, ja päivän

Kiteytykset

Hirvenmetsästyksen vasasuoja ei kokonaan poistunut lainsäädännöstä

Vuosi 2016 toi hirvenmetsästykseen useita muutoksia. Vasan kanssa kulkevan hirvinaaraan rauhoitus poistui jahtikaudelta lokakuun toisesta lauantaista alkaen. Asetusmuutos ei kuitenkaan poistanut tilanteesta kaikkia rikosoikeudellisia seurauksia. Hirvenmetsästysoikeutta tutkineen juristin mukaan säädökset ovat sekavia. Pohjoisessa hammasten kiristelyä aiheuttaa samalla lisääntyvä metsästysmatkailu.

Vetouistelun veljeskunta pyrkii aistimaan kuin tosirautu ja kultainen taimen

Vetouistelijalla on oltava välineitä. Hän houkuttelee kaloja feromoneilla, sähköllä ja kylkiaistia kutkuttavalla uistimen elolla. Näistä ei ole kuitenkaan hyötyä, jos kalastaja ei osaa varautua säähän ja eläytyä kalan rytmeihin. Pahinta on edelleen se, kun munat jäävät pataan. Silloin nolostuu jalokin kalamies.

#universityoflapland #ulapland #lapinyliopisto