Uratarinoita

Hanna Rantanen. Kuva: Virpi Väkeväinen

Hanna Rantanen, liiketoiminnan kehittäjä

15.10.2016

Hanna Rantanen aloitti vuonna 2002 opinnot Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Kuusi vuotta myöhemmin hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi pääaineenaan markkinointi. Valmistumisen jälkeen Eurooppa kutsui.

– Opiskeluaikoihin liittyy mukavia muistoja. Erityisesti mieleen on jäänyt markkinoinnin luennot ja gradun kirjoittaminen, Rantanen kertoo.

Opintojen loppuvaiheessa Rantanen aloitti työt Helsingissä Lumenella markkinointiharjoittelijana. Tämän jälkeen hän toimi hetken aikaa tehtaanmyymälän päällikkönä, mutta tie vei kuitenkin pian Helsingistä Italiaan.

– Aluksi tarkoitus oli jäädä vain vuodeksi opiskelemaan kieltä, mutta loppujen lopuksi olin Italiassa viisi vuotta. Työskentelin Iittalan edustajana, Nespressolla sekä Louis Vuittonilla, Rantanen kertoo.

Italiassa työskennellessään Rantanen huomasi haluavansa siirtyä yhä enemmän markkinointitehtävien pariin. Hän päätti aloittaa tietotekniikan ja viestinnän maisteritutkinnon suorittamisen Innsbruckin yliopistossa.

– Kauppatieteiden opinnot Lapin yliopistossa antoivat perustiedot kaikkiin tehtäviin, jota olen valmistumisen jälkeen tehnyt. Vaikka opinnot Lapin yliopistossa olivat kattavia, huomasin että markkinointi alana oli muuttunut paljon kahdeksassa vuodessa, Rantanen toteaa.

Tällä hetkellä Rantanen työskentelee Münchenissä, Saksassa kansainvälisessä alennuskoodeja webkauppoihin tarjoavassa yrityksessä, CupoNation.fi:ssä.

– Toimin sisällöntuottajana, ja tärkein tehtäväni on varmistaa, että asiakkaat saavat verkon parhaat alennuskoodit. Tyypillinen työpäiväni sisältää erilaisten projektien suorittamista, sivuston päivittämistä, kokouksia ja raportteja, Rantanen kertoo.

Münchenissä Rantanen on asunut tämän vuoden helmikuusta alkaen. Hänen aikomuksenaan on myös jäädä Saksaan, koska maassa on hyvät mahdollisuudet digitaalisen markkinoinnin alalla ja paljon töitä tarjolla.

– En kuitenkaan sulje pois sitä, että jossakin vaiheessa voisin muuttaa takaisin Suomeen. Tällä hetkellä haluan kuitenkin olla täällä, sillä tässä työssä oppii ihan hirveästi, Rantanen lisää.

Hanna Rantanen

Liiketoiminnan kehittäjä

• on syntynyt 1982 Tukholmassa.
• aloitti opinnot Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa 2002.
• valmistui kauppatieteiden maisteriksi 2008.
• toimii CupoNation.fi-sivuston liiketoiminnan kehittäjänä.
• sai toisen maisteritutkintonsa syksyllä 2016 Innsbruckin yliopistosta.

Teksti: Johan-Eerik Kukko
Kuva: Virpi Väkeväinen

Kirjoitus on julkaistu alun perin Kide-lehdessä 3/2016.