Muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen koulutusohjelma painottuu kestävään ja eettiseen muotiin ja tekstiilitaiteeseen sekä tutkii uusien materiaalien ja innovatiivisten tekstiilien käyttötapoja ja pohjoisen muotoilun ulottuvuuksia muoti- ja tekstiiliteollisuudessa. Kyse on muodin, tekstiilimateriaalien, taiteen, ympäristön ja vallitsevien arktisten olosuhteiden välisestä vuorovaikutuksesta, jonka keskiössä on luova edelläkävijyys. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi itsenäisenä suunnittelijana, taiteilijana ja yrittäjänä, erilaisissa suunnittelu- ja tuotekehitysprojekteissa, muotoilun ja taiteen koulutus-, tiedotus- ja johtotehtävissä, kaupan alan asiantuntijatehtävissä sekä tutkimustehtävissä.
Koulutus käynnistyy ensimmäisen kerran syyslukukaudella 2021 ja hakuaika alkaa 17.3.2021. Lisätietoja opintopolku.fi -palvelimelta.
Kokemuksen muotoilun koulutusohjelmassa muotoilet kokemusta graafisen suunnittelun, vuorovaikutuksen suunnittelun, muodin ja tekstiilitaiteen sekä matkailututkimuksen näkökulmista. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle ymmärrys siitä mitä tarkoitetaan kokemuksella, miten sitä voidaan suunnitella ja minkälaiset teoriat siihen vaikuttavat. Opit, miten luodaan paikan identiteetti, miten viestitään ympäristöstä, luodaan kokemuksellisia tiloja ja suunnitellaan vuorovaikutusta. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi matkailuympäristöjen visualisointitehtävissä, viestinnän asiantuntijana, tuote -ja palvelujärjestelmien suunnittelujana tai palvelumuotoilijana. Koulutus käynnistyy ensimmäisen kerran syyslukukaudella 2021 ja hakuaika alkaa 17.3.2021. Lisätietoja opintopolku.fi -palvelimelta.
Soveltavan taiteen koulutusohjelma antaa sinulle valmiudet suunnitella ja toteuttaa taidetta osana julkista sektoria ja elinkeinoelämää, kuten hyvinvointipalveluita, elämys- ja matkailuympäristöjä ja taiteeseen perustuvia tapahtumia ja ohjelmapalveluita. Soveltavan taiteilijan työn lähtökohtana ovat tunnistetut tarpeet, käytännön ongelmanratkaisut, kehittämis- ja innovaatiotoiminta, tulevaisuuden ennakointi, kuvataiteen ja uusien teknologioiden luova yhdistäminen sekä yhteistyö muiden ammattialojen kanssa. Soveltavana taiteilijana suunnittelet ja luot taideteosten lisäksi myös taideperustaisia palveluita. Valmistuttuasi voit työskennellä taiteilijana ja /tai yrityksissä, yrittäjänä, kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa sekä alan yhdistyksissä ja instituutioissa asiantuntija-, johto-, koulutus-, ja tutkimustehtävissä.
TTK-opiskelijaportfolio on Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan yhteinen portfoliosivusto. Sivusto esittelee taiteiden tiedekunnan eri koulutusohjelmien ja sivuaineiden taiteellista sekä muotoilullista osaamista. Portfolioon on valittu töitä, jotka parhaiten edustavat jokaista koulutusohjelmaa ja sivuainetta. Työt sivustolle ovat valinneet koulutusohjelmien ja sivuaineiden vastaavat opettajat.
Opiskelijoidemme ja henkilökuntamme taiteelliseen tuotantoon pääset tutustumaan päärakennuksemme kahdeksassa galleriassa.
Käy kurkkaamassa
Teollisen muotoilun Instagram-tili: @wedesign_yourproducts
Tutustu uudistettuun Hae opiskelijaksi Lappiin -esitteeseemme (pdf).
Kampuskartta pdf-tiedostona >
Avoin yliopisto, kansainvälistyminen ja Lapin korkeakoulukirjasto
Lisätietoja taiteen ja muotoilun opinnoista tiedekunnan verkkosivuilta
Lisätietoja hakemisesta ja opiskelusta Hae opiskelijaksi -verkkosivuilta
Tulossa: 20.10.2020 pidetyn Opo-infon tallenne
universityoflapland
ulapland
Opiskelijaelämää - lapinyliopisto.blogspot.fi
Opiskelijaelämää podcast - soundcloud.com/ulapland
Opiskelijaelämää-podcastissa yliopistomme eri tiedekuntien opiskelijat kertovat millaista on opiskella ja viettää opiskelijaelämää Lapin yliopistossa, Lapissa ja Rovaniemellä.
Ensimmäinen jakso: Miksi Lapin yliopistoon?
Toinen jakso: Opiskelijaelämän mysteerit: kokemuksia ainejärjestötoiminnasta
Kolmas jakso: Asuminen opiskelijakommuunissa, osa 1
Neljä jakso: Saako nykypäivän opiskelija olla "vain opiskelija"?