• Weboodi
  • Outlook
  • Finna
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle

opiskelua_214.jpg

Omaa sisältöä!

Opiskelijoilta perittävät maksut

Koulutus eli opetus- ja ohjaus sekä siihen liittyvät tukipalvelut ovat maksuttomia opiskelijalle valtion rahoittamassa perus-, ammatti- ja erkoisammattitutkintokoulutuksessa, työvoimakoulutuksissa ja valmentavissa koulutuksissa.

Lupa- ja korttikoulutukset, muu ammatillinen täydennyskoulutus, yksityisopetus sekä yritysten ja työnantajien ostama koulutus on maksullista. Maksullisesta koulutuksista ja niiden hinnasta tiedotetaan hakuilmoituksessa.

Opiskelijan henkilökohtaisessa käytössä olevat ja opiskelijan omaisuudeksi opiskelun päätyttyä jäävä opiskelumateriaali, vaatteet, työvälineet jne ovat maksullisia.
 

Materiaalien monistamisesta ja kopioinnista perittävät maksut

Hiilijalanjälkiä säästäen siirryimme 1.8.2019 alkaen aktiivisemmin käyttämään opiskelussa ja opetuksessa sähköisiä järjestelmiä ja oppimisalustoja. Samalla REDUssa luovuttiin erillisestä materiaalimaksusta, jolla aiemmin katettiin tulostamisten ja monistamisten kustannuksia.

Oppimateriaalit jaetaan sähköisessä muodossa
Opettaja jakaa oman opetusmateriaalinsa sähköisessä muodossa opiskelijoille ja opiskelija tallentaa sen sähköiselle oppimisalustalle, pilvipalveluihin tai omaan verkkokansioonsa.

Jokainen opiskelija saa REDUn verkkotunnukset käyttöönsä opiskelujen ajaksi ja hänellä on mahdollisuus käyttää opinnoissaan myös omaa tietokonetta ja/tai mobiililaitteita.

Opiskelijalla on mahdollisuus tulostaa materiaalit paperille omalla kustannuksella oppilaitoksessa tai kotona omalla tulostimellaan. Oppilaitoksessa tulostamista ja kopioimista varten opiskelija saa käyttöönsä puhelimeen tai vastaavaan kiinnitettävän kopiointitäg-tarran (ilmaiseksi), jolla pääsee avaamaan tulostimen. Tägiin on ladattuna valmiiksi 10 euroa rahaa ja sen avulla kopiointi sujuu pitkäksi aikaa. Kun saldo alkaa olla käytettynä, opiskelija tai huoltaja voi ostaa verkkokaupasta lisää saldoa haluamansa summan edestä. Saldoa voi ostaa lisää myös REDUn ravintoloiden kassoilta (ei lounasaikaan). Opiskelija pääsee tulostamaan itselleen materiaalia työpäivien aikana missä tahansa REDUn yksiköissä. Opiskelijat ohjeistetaan ja perehdytetään tulostuslaitteiden käyttöön opintojen alkuvaiheessa. Santasport Lapin urheiluopiston opiskelijoille tulee käyttöön vastaava kopiointiratkaisu liitettynä henkilökohtaiseen kulkukorttiin, mistä lisätietoa opintojen käynnistyessä. 

Sähköiseen materiaaliin siirtymisellä kasvamme ympäristövastuullisuuteen ja vähennämme paperin ja värikasettien kulutusta ja vastaavasti jätteen määrää.

Kopioiden hinnat opiskelijoille 8.8.2019 alkaen:

A4 mustavalkoinen     0,075 € / sivu 
A4 värillinen   0,25 € / sivu
A3 mustavalkoinen    0,15 € / sivu
A4 värillinen     0,35 € / sivu

 
Hinnat ovat arvonlisäverottomia Arvonlisäverolain 39 § mukaisesti.

Hinnat voimassa toistaiseksi. Hinta voi nousta, mikäli monistus- ja paperikustannukset muuttuvat.

Lupa- ja korttikoulutuksien ja niiden korttien ja passien maksut REDUn opiskelijoille

REDUn lupa, passi- ja korttikoulutukset, jotka eivät sisälly suoritetettavana olevaan tutkintoon, ovat maksullisia opiskelijalle. Näistä lupa- ja korttikoulutuksista peritään liitteenä olevan päätöksen mukainen hinta.

Mikäli lupa- tai korttikoulutus sisältyy suoritettavaan tutkintoon, luvan tai kortin edellyttämä koulutus on opiskelijalle maksuton. Tähän maksuttomuuteen ei sisälly tilattavasta korttista, passista perittävä hinta tai viranomaismaksu.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK