Tentin arvioiminen

 1. Kirjaudu Exam-järjestelmään omilla tunnuksillasi.
 2. Tentaattorin työpöydällä näkyy arvioitavat tentit -välilehdellä listaus omista tenteistäsi. Sarakkeista näkyy, kuinka monta tenttiä on arvioimatta ja montako ilmoittautumista tenttiin on.
 3. Kllikkaamalla tentin nimeä avautuu tenttinäkymä, jossa näkyy missä vaiheessa tarkastusta suoritetut tentit ovat.
 4. Avaa opiskelijan tarkastamaton tentti opiskelijan nimestä painamalla.
 5. Palautelomake avautuu sivun oikeaan reunaan, siihen on mahdollista kirjoittaa opiskelijalle kysymys- / tenttikohtainen palaute. Lopuksi paina Piilota palaute - nuolta niin tekstikenttä sulkeutuu ja palaute tallentuu automaattisesti.
 6. Valitse lopuksi Tentin arvosana -pudotusvalikosta arvosana.
 7. Jos tentissä on useampi arvioija, voi toinen arvioija tarkistaa tentin ja tallentaa pistemäärä, tentaattori lopulta hyväksyy ja lukitsee arvioinnin.
 8. Klikkaa lopuksi Lukitse arviointi ja tiedota opiskelijaa painiketta. Hyväksy OK.lla. Tentti siirtyy rekisteröidyt otsikon alle. Opiskelijalle lähtee automaattisesti sähköposti arvioinnin valmistumisesta.
 9. Examista suoritukset siirtyy suoraan Oodin, joten paperitulosteita ei tarvitse toimittaa opintosihteereille.

 

KIELENTARKASTUKSEEN MENEVIEN KYPSYYSNÄYTTEIDEN ARVIOINTI

 • tentaattori arvioi sisällön kirjoittamalla palaute opiskelijalle kohtaan sisältö ok tai sisältö hylätty. Palautelaatikko on pop-up ikkuna, joka avautuu ruudun oikeaan reunaan tenttiä arvioitaessa.
 • mikäli sisältö on ok, valitse tentin arvosanaksi hyväksytty, koska kypsyysnäyte lähetetään kielentarkastukseen (mikäli tentin jättää ilman palautetta, ei lähetä kielentarkastukseen painiketta tule näkyviin).
 • paina lähetä kielentarkastukseen painiketta (mikäli painike ei näy oikeassa alareunassa, vaan siellä on harmaa painike, jossa lukee lausunto puuttuu, täytyy palaute opiskelijalle kohtaan kirjoittaa lausunto ja tallentaa, niin lähetä kielentarkastukseen painike tulee näkyviin)
 • kielentarkastajat tarkistavat kieliasun ja merkitsevät onko tentti hyväksytty vai hylätty. tentaattorin ei tarvitse tehdä enää erillistä arvosanan lukitusta.
 • tämän jälkeen tieto siirtyy opintorekisteri oodiin.

Mikäli tiedekuntasi toinen opettaja tekee kielentarkastuksen tulee tentti tehdä kypsyysnäytetenttinä, ilman kielentarkastusta ja kielentarkastuksen tekevä opettaja määritetään tentin toiseksi arvioijaksi. Lopullisen arvioinnin antaa tentaattori.

Maisterivaiheen kypsyysnäytteet ei mene kielentarkastukseen, joten niihin tulee valita vaatii kielentarkastuksen -kohtaan EI.  Niiden arviointi menee yleisen tentin mukaan.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK