Kuntoutus ja elämänlaatu -seminaari 9.-10.5.2007

Lapin yliopisto, Lapin keskussairaala sekä Kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämisyhdistys ry järjestävät valtakunnallisen seminaarin 9.-10.5.2007 Rovaniemellä. Seminaarin teemana on "Kuntoutus ja elämänlaatu". Seminaari antaa mahdollisuuden kuntoutuksen eri yhteistyötahojen ja kuntoutustutkimusyksiköiden tapaamiselle ja virittää samalla kuntoutuksen tutkimustyötä. Seminaari on myös Lapin sairaanhoitopiirin alueellinen koulutustilaisuus.

Seminaarin ohessa on "Osallistava ja kuntouttava kulttuuri" -teemalla vammaisten kuntoutujien kulttuuriryhmiä Lapista esiintymässä mm. yliopistolla, kaupungin kouluilla, oppilaitoksissa ja ostoskeskuksissa.

Aika:  9.-10.5.2007
Paikka:  Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi
Kohderyhmä: Toivotamme seminaariin tervetulleiksi kaikki kuntoutuksen parissa työskentelevät, kuntoutuksen tutkijat, opettajat ja opiskelijat.

Erikoistumiskoulutus: Hyväksytty 12 tuntia fysiatria, geriatria, korva-, nenä- ja kurkkutaudit, silmätaudit, syöpätaudit, lastenkirurgia, lastenpsykiatria, lastentaudit, neurologia, nuorisopsykiatria, psykiatria, reumatologia, sisätaudit, työterveyshuolto, yleislääketiede. 4 tuntia hallinnon pätevyys ja hallinnon koulutus kaikille erityisaloille.
 
Tavoite: Tavoitteena on kuntoutuksen tutkimuksen ja käytännön kohtaaminen. Seminaarissa esitellään eri tieteenalojen piirissä tehtävää kuntoutuksen tutkimusta ja pohditaan kuntoutusta elämänlaadun näkökulmasta.