IX Valtakunnalliset sosiaalityön tutkimuksen päivät 2007

Sosiaalityön tulevaisuuden suunta?

15.–16.2.2007 Lapin yliopisto, Fellman-sali

 

Tervetuloa!

Päivien puheenvuoroja yhdistävät pohdinnat sosiaalityön tutkimuksen ja käytäntöjen tulevaisuudesta. Tavoitteena on käydä vilkasta ja kriittistä keskustelua sosiaalityön tulevaisuuden haasteista, jotka koskettavat niin opetusta, tutkimusta kuin käytäntöjä ja kehittämistyötä.

Ulkomaisena pääalustajana on professori Sune Sunesson Lundin yliopistosta, Ruotsista.

Hän tarkastelee sosiaalityön tutkimuksen tulevaisuuden suuntia Ruotsin näkökulmasta. Tietoa hänen tutkimusprojekteistaan ja julkaisuistaan löytyy osoitteesta:http://www.soch.lu.se/SS.htm

Lisäksi ohjelmassa on useita mielenkiintoisia kotimaisten asiantuntijoiden puheenvuoroja. Professori Kyösti Urponen ja emeritusprofessori Simo Koskinen rakentavat kuvaa sosiaalityön tieteenalan kehityksestä omien kokemustensa kautta. ”Sosiaalityö vuonna 2015?” -kysymystä tarkastelevat professori Anneli Pohjola, professori Mikko Mäntysaari ja tutkija Tarja Kemppainen. Sosiaalityön tutkimuksen seuran kunniajäsen Aulikki Kananoja pohtii Sosiaalityön tulevaisuuden innovaatioita.

Pääalustusten vastapainona ohjelmaan on varattu runsaasti tilaa työryhmille. Loppujuhlassa jaetaan Sosiaalityön tutkimuksen seuran gradupalkinto ja kutsutaan uusi kunniajäsen. Tuolloin on aika myös esitellä sosiaalityön tutkimuksen seuran uusi hallitus.                                

Toivomme osallistujiksi runsaasti sosiaalityöntekijöitä – se mahdollistaa käytännön ja tutkimuksen välisen vuoropuhelun!

Tapaamisiin Rovaniemellä!