Talouden henki - The Spirit of Economy

Westermarck-seuran vuoden 2008 valtakunnalliset Sosiologipäivät järjestetään Lapin yliopistossa Rovaniemellä 28-29.3.2008.

Päivien teeman "Talouden henki - The Spirit of Economy” taustalla on kysymys, mitä tapahtuu yhteiskunnassa, joka näyttäytyy kuin talous olisi kaapannut vallan. Hallitsevatko meitä hengettömät asiantuntijat ja sydämettömät hedonistit, kuten Max Weberin kuvaamassa modernissa kapitalismissa, jossa henki on tukehtunut teräksenlujaan koteloon ja yksilöiden kohtalona on toiminnan mielen menetys.

Päivien aikana tarkastellaan yhteiskuntien, valtioiden ja talouden suhteita erilaisten sosiologisten lähestymistapojen avulla. Päivien pääalustajat Michel Wieviorka,  Stuart Elden,  Ann Denis,  Hans Joas, Alice Abreu sekä Jarno Valkonen ja Pekka Rantanen tulevat Ranskasta, Britanniasta, Kanadasta, Saksasta, Brasiliasta ja Suomesta. Heitä yhdistää kysymykset siitä, mitä talouden ja valtioiden muuttuvat suhteet tarkoittavat alueellisesti ja paikallisesti sekä millaisia keinoja ja mahdollisuuksia sosiologialla on analysoida yhteiskuntia sekä toimia yhteiskunnassa.

Kansainvälisen sosiologiliiton ISA:n (International Sociological Association) johtokunta kokoontuu päivien yhteydessä ja näin päiville saapuu myös vieraaksi sosiologeja ympäri maailmaa. Päivät järjestetään yhteistyössä 27-28.3.2008 pidettävien Politiikan tutkimuksen päivien  kanssa. Päivillä kokoontuu yhteensä noin 30 erilaista työryhmää.

Tervetuloa Sosiologipäiville Lapin yliopistoon,

 

Merja Kinnunen
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

 

Antti Pakkanen
Järjestelytoimikunnan sihteeri

Lapin yliopisto/sosiologian oppiaine