tieteenpaivat_banneri_leiska1.jpg

Arktinen arki – Tieteen päivät Rovaniemellä

Arktinen arki – Tieteen päivät Rovaniemellä on suurelle yleisölle suunnattu, Lapin yliopiston tieteenaloja luotaava tiede- ja taidetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä, tutkimuksesta ja taiteesta.

Rovaniemen Tieteen päivien teemana on arki kaikkine ulottuvuuksineen. Päivien ohjelmassa on luentoja, keskusteluita ja väittelyitä. Päivillä pohditaan mm. tieteen hyödyllisyyttä, työn tulevaisuutta, tieteen ja arjen kohtaamista, arjen koreografiaa sekä ilmastonmuutoksen ja uskonnon vaikutusta arkeen. Päivien lopuksi kysytään, tarvitaanko taidetta.

Tapahtuman ohjelma on koottu Helsingin Tieteen päivien ohjelmakokonaisuuksista. Tapahtuman järjestämisen Rovaniemellä mahdollistaa Suomen Kulttuurirahaston ja Tieteen tiedotus ry:n taloudellinen tuki.

Tapahtuma on kaikille avoin, ja se järjestetään Rovaniemi-päivien yhteydessä perjantaina 9. syyskuuta 2011 ja lauantaina 10. syyskuuta 2011. Ensimmäisen päivän ohjelma toteutetaan Lapin yliopistolla ja toisen päivän ohjelma Arktikumissa.
 

 

Tiedekirja ilmoitus ROI Tieteen päivät4.jpg