Sukupuolentutkimuksen ja Kulttuurintutkimuksen päivät Lapin yliopistossa 28.-30.11.2013

 Totta ja tarua - Truths and Tales

Lapin yliopistolla järjestetään Suomen Naistutkimuksen seuran ja Kulttuurintutkimuksen seuran yhteiset Sukupuolentutkimuksen ja Kulttuurintutkimuksen päivät 28.–30. marraskuuta 2013. Päivien teemana on "Totta ja tarua - Truths and tales".

Päivät pohtivat toden ja tarun, mahdollisen ja utooppisen, todellisen ja valheellisen tiedon kysymyksiä. Suuri osa itsestäänselvyyksinä pidettyjä sosiaalisia kategorioita ja niistä esitettyjä tietoväitteitä on kyseenalaistettu, mutta niin on kyseenalaistettu myös kyseenalaistaminen ja haettu uusia mahdollisuuksia tieteellisen tietämisen kriteereille ja tiedon nimeämiselle. Päivillä kysytäänkin, mikä on tiedoksi esitetyn ja tiedon politiikan suhde, ja mitä erilaiset vaihtoehtoiset tietämisen tavat tietävät. Kysymyksiä käsitellään muun muassa etnisyyden, identiteetin ja luokan käsitteiden kautta.

Päivien pääpuhujina ovat Terry Eagleton, Diana Mulinari, Stephanie Lawler, Tiina Rosenberg ja Tuija Saresma. Lisäksi ohjelmassa on pohjoisen erityiskysymyksiin pureutuva paneeli. Paneelia johtaa Olli Löytty ja siinä keskustelevat  Aini Linjakumpu, Hanna Peltomaa, Jukka Sankala, Sanna Valkonen ja Anne Kirste Aikio.

Päivien järjestämisestä vastaavat Lapin yliopiston Sukupuolentutkimus ja kulttuurintutkijat yhteistyössä Suomen Naistutkimuksen seuran ja Kulttuurintutkimuksen seuran kanssa.

Truths and tales conference in English