Taiteiden tiedekunta 25 v
Tiedekunta juhlii 25-vuotista taivaltaan marraskuussa
- Kuvataidekasvatuksen juhlanäyttelyt taiteiden tiedekunnan gallerioissa
- Jokivalkeat-tulitaidetapahtuma torstaina 12. marraskuuta kello 19 Rovaniemen Valionrannassa (Jätkänkynttilä-sillan pohjoispuolella). Jokivalkeat Facebookissa
- Tiedekunnan avoimet ovet perjantaina 27. marraskuuta kello 9–12
- Kuvataidekasvatus muutoksessa -seminaari perjantaina 27. marraskuuta kello 12–17
- Iltajuhla (kutsuvierastilaisuus) taiteiden tiedekunnan Agorassa perjantaina 27.11. kello 18–22
- Juhlatapahtumat levittäytyvät myös Rovaniemen kouluihin opetusharjoittelijoiden projekteina sekä näkyvät eri tavoin Rovaniemen kaupunkikuvassa ja yliopistokampuksella.
Historia
- Lapin korkeakoulun taideosasto aloitti toimintansa 1990 kuvaamataidon opetuksen koulutusohjelmalla. Ensimmäinen osastonjohtaja oli Pirkko Seitamaa-Oravala. Vuoden 1992 alusta lukien nimi muutettiin taiteiden tiedekunnaksi.
- Audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelma aloitti toimintansa 1992. Ohjelman ensimmäinen va. professori oli Tapio Varis.
- Teollisen muotoilun koulutusohjelma aloitti toimintansa 1994. Ohjelman ensimmäinen professori oli Veikko Kamunen.
- Vieraileva taiteilijakäytäntö alkoi yhteistyössä Wihurin rahaston kanssa 1995.
- Rovaniemen taide- ja käsiteollisuusoppilaitos (ROTKO) yhdistettiin tiedekuntaan 1996. Tiedekunnan tilat sekä opettajien ja opiskelijoiden lukumäärä kaksinkertaistuivat.
- Tekstiili- ja vaatetussuunnittelun koulutusohjelma aloitti toimintansa 1996. Ohjelman ensimmäinen professori oli Minna Uotila.
- Yhteisen opetuksen yksikkö sekä kehittämis- ja palveluyksikkö tiedekuntaan perustettiin 1996. Yhteisen opetuksen yksikön nimi muutettiin 1998 taide- ja kulttuuriopintojen yksiköksi.
- Tiedekunnan ensimmäiset galleriat Kajo, Katve ja Valo perustettiin Pienteollisuustalolle vuonna 1998. Tällä hetkellä tiedekunnalla on yhteensä yhdeksän galleriaa, joista kuusi sijaitsee taiteiden tiedekunnassa Lapin yliopiston pääkampuksella ja kolme Arktikum-talossa. Gallerioissa on vuodessa yhteensä noin 90 näyttelyä.
- Graafisen suunnittelun koulutusohjelma aloitti toimintansa 2002. Ohjelmaa johti professori Riitta Brusila.
- Tiedekunnassa on tällä hetkellä 81 työntekijää, joista 60 on opetus- ja tutkimushenkilöstöä ja 21 muuta henkilökuntaa. Tiedekunnassa opiskelee 825 perustutkinto-opiskelijaa, joista 22 on ulkomailta, ja 57 jatko-opiskelijaa, joista 9 on ulkomailta.
