läiskä.jpg

Taide ja sattuma -paneelikeskustelu

Paikka: Esko ja Asko -sali, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Aika: lauantai 12.9.2015 kello 13:15–15:15

Puheenjohtajana kuvataiteen professori, kuvataiteilija Jaana Erkkilä, Lapin yliopisto

• Yliopistonlehtori, kuvataiteilija Kalle Lampela, Lapin yliopisto: Sattuma taiteilijan työssä
• Taidemaalari Petri Hytönen: Satunnaisesti sattumasta taiteessa ja elämässäni

 

Mikä on sattuman vaikutus taiteeseen? Mikä on sattuman merkitys yliopistonlehtori, kuvataiteilija Kalle Lampelan ja taidemaalari Petri Hytösen taiteen tekemisessä? Tule kuuntelemaan Tieteen päiville, mitä heillä on kerrottavana aiheesta oman taiteensa, muiden taiteilijoiden taiteen tekemisen ja yleisemmin taiteilijan työn kautta.  

Strindbergin ”sattuma”, Lady fortuna, serendipity, Dada ja sattuma, Fluxus ja Ken Friedmanin 12 perusideaa… Tule kuulemaan Tieteen päiville lauantaina 12.9.2015, mitä näiden käsitteiden taakse kätkeytyy taidemaalari Petri Hytösen luennossa ”Satunnaisesti sattumasta taiteessa ja elämässäni”. Hytönen esittelee luennossaan sattuman suhdetta taiteeseen ja näyttää omasta sekä muiden taiteilijoiden taiteentekemisestä kuvia ja elävää kuvaa.

Tilaisuudessa puhuu myös yliopistonlehtori, kuvataiteilija Kalle Lampela Lapin yliopistosta aiheesta ”Sattuma taiteilijan työssä”. Puheenjohtajana toimii kuvataiteen professori, kuvataiteilija Jaana Erkkilä Lapin yliopistosta.

Tieteen päivät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi seitsemällä eri paikkakunnalla. Rovaniemellä tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran. Tapahtumaa tukevat taloudellisesti Tieteellisten seurain valtuuskunta, Tieteen tiedotus ja Suomen kulttuurirahasto. Tänä vuonna Tieteen päivien teemana on sattuma.

Tieteen päivien kaikkiin yleisötilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoimia kaikille.


Tervetuloa!Lay/Viestintä/RJ