tikas_940x384.jpg 

 

Bookmark and Share

Ilmastonmuutostyöpaja – Kokeile tulevaisuuden lisäketodellisuusteknologiaa!


Työpajaa vetävät:
Paula Havaste & Siina Vasama (Heureka) sekä Timo Suvanto (Helsingin yliopisto)

Paikka: F-siiven aula, Esko ja Asko -salin läheisyydessä, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8
Aika: Perjantai 11.9.2015 kello 08:00 - 16:30. Vain klo 14 jälkeisissä ryhmissä on tilaa.

TIKAS on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema tiedekasvatushanke, jonka järjestämissä työpajoissa havainnollistetaan auringon lämpösäteilyn roolia ilmastonmuutoksessa. Työpaja sopii sekä lapsille että aikuisille.

TIKAS-hankkeen tavoitteena on tehdä ympärillämme havaittavien ilmiöiden taustalla olevaa tiedettä ymmärrettäväksi ja näkyväksi. Opetusvälineenä käytetään lisäketodellisuutta, joka havainnollistaa auringon lämpösäteilyn kulkua maahan ja takaisin avaruuteen pelilaudan avulla. Pelilauta on konkreettinen, käsin kosketeltava alusta, jota katsotaan tabletin ruudun tai älylasien läpi. Lisäketodellisuuden rinnalla Tieteen päiville tuodaan hands-on-kohde, jossa voi tutkia miten maapallon ilmakehä lämpiää ja miten lämpösäteily vaikuttaa hiilidioksidin määrän noustessa.

TIKAS on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jonka vetovastuu on Tiedekeskus Heurekalla, tekninen osaaminen KILT Oy:n hallussa ja pedagoginen osaaminen Helsingin yliopiston tiedekeskuspedagogiikan yksikössä. Kohteen testauspaikkoina ovat Tieteen päivät eri puolilla Suomea sekä Arktikum, tallinnalainen Avastuskeskus ja Tiedekeskus Heureka.

Ilmoittaudu työpajaan sähköpostitse: rita.junes(at)ulapland.fi. Tervetuloa osallistumaan!

Tieteen päivät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi seitsemällä eri paikkakunnalla. Rovaniemellä tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran. Tapahtumaa tukevat taloudellisesti Tieteellisten seurain valtuuskunta, Tieteen tiedotus ja Suomen kulttuurirahasto. Tänä vuonna Tieteen päivien teemana on sattuma.


Tieteen päivien kaikkiin yleisötilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoimia kaikille.