menen.jpg

Bookmark and Share  

Rakastummeko sattumalta?

Rakastumisessa on biologisia lainalaisuuksia. Tieteen päivien "Sattuma – rakastuminen" -luennolla kerrotaan, millä tavoin tieteellinen tutkimus on selvittänyt asiaa ja pohditaan kysymyksiä: Miksi rakastumme sattumalta? Mikä tekee ensivaikutelmasta viehättävän? Miten halu syntyy? Mitä on rakastumisen kemia?

Sattuma – rakastuminen

Paikka: Esko ja Asko -sali, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi
Aika: perjantai 11.9.2015 kello 13–14

• ”Sattuma ja rakastuminen” – Psykiatrian dosentti (HY), tutkimusprofessori Timo Partonen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Psykiatrian dosentti (HY), tutkimusprofessori Timo Partonen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta luennoi Tieteen päivillä aiheesta ”Sattuma ja rakastuminen”. Miksi rakastumme sattumalta? Mikä tekee ensivaikutelmasta viehättävän? Miten halu syntyy? Mitä on rakastumisen kemia? Aihetta käsitellään lääketieteen ja neurotieteen näkökulmasta. Tilaisuuteen vapaa pääsy, ja se on kaikille avoin.

Tieteen päivät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi seitsemällä eri paikkakunnalla. Rovaniemellä tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran. Tapahtumaa tukevat taloudellisesti Tieteellisten seurain valtuuskunta, Tieteen tiedotus ja Suomen kulttuurirahasto. Tänä vuonna Tieteen päivien teemana on sattuma.

Tervetuloa!