menen.jpgYhteiskuntasimulaattori


Paikka: luokka F4015, Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8
Aika: Perjantai 11.9.2015 kello klo 10 (ryhmä täynnä), klo 11 (ryhmä täynnä), klo 12 (ryhmä täynnä) ja klo 14 (hyvin tilaa)

Työpajaa vetävät: Laura Kytölä ja Liisa Mäkinen, Helsingin yliopisto

Yhteiskuntasimulaattori on yläaste- ja lukioluokille suunnattu ohjattu roolipeli, jossa pelaajat etenevät yhteiskunnassa. Etenemiseen vaikuttaa heille jaetut kortit sekä pelaajien äänestystulokset esim. lapsilisien maksamisesta tai alkoholiveron nostamisesta. Yhteiskuntasimulaattori perustuu tutkimustietoon ja se on kehitetty Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan oppiaineessa. Pelin kesto on n. 45 minuuttia.

Yhden pelin maksimiosallistujamäärä on 40 osallistujaa. Ilmoittaudu työpajaan sähköpostitse: rita.junes(at)ulapland.fi. Tervetuloa osallistumaan! 

Tieteen päivät on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi viidellä eri paikkakunnalla. Rovaniemellä tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran. Tapahtumaa tukevat taloudellisesti Tieteellisten seurain valtuuskunta, Tieteen tiedotus ja Suomen kulttuurirahasto. Tänä vuonna Tieteen päivien yleisteemana on sattuma.

Tieteen päivien kaikkiin yleisötilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoimia kaikille.