Kiirunan Saamelaisteatteri vierailee yliopistolla

Kiirunan saamelaisteatterin ja Rospuuttoryhmän yhteinen esitys Co2lonialNATION esitetään kahdesti Lapin yliopistolla maanantaina 24.4.2017.

Co2lonialNATION on dokumenttiteatteria, jossa luodaan taiteen keinon teatterillinen totuuskomissio. Esityksen yksi keskeinen teema on kolonialismi ja sen repivä voima saamelaisten kulttuuria ja identiteettiä kohtaan.

Co2lonialNATION on teatterillinen totuuskomissio Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän suhteista ja usein myös suhteettomuudesta saamelaisia kohtaan. Lisäksi esitys käsittelee saamelaisten keskinäisiä suhteita ja niiden särkymistä.

Esityksen on ohjannut Keväjärveltä kotoisin oleva Pauliina Feodoroff. Käsikirjoitukseen ovat osallistuneet Feodoroffin lisäksi Niillas Holmberg ja Simon Issát Marainen. Näyttelijöinä toimivat Elina Israelsson, Mio Negga ja Sarakka Gaup.

Lapin yliopistolla 24.4.2017 kello 15.00 alkava esitys on tarkoitettu yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille, joille se on ilmainen. Esitykseen tulee ilmoittautua oheisen lomakkeen kautta.

Lapin yliopistolla kello 19.00 alkava esitys on kaikille avoin ja siihen lippuja voi ostaa ovelta ennen esitystä ovelta. Iltaesitykseen liput maksavat aikuisilta 15 euroa ja opiskelijoilta 10 euroa.

Esitykset järjestetään Lapin yliopiston F-talon videostudiossa, jonne on kulku Ravintola Petronellan kautta. Molempiin esityksiin mahtuu 70 ensiksi ilmoittautunutta.

Esitys kestää 90 minuuttia ilman väliaikaa. Esityskielinä ovat englanti sekä pohjois- ja luulajansaame. Osa esityksestä on tekstitetty suomeksi. Esityksen suositusikäraja on 14 vuotta.

Lisätietoja esityksestä Kiirunan Saamelaisteatterin verkkosivujen kautta: www.gironteahter.org

Ilmoittautuminen
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK