• Weboodi
  • Tenttis
  • Optima
  • Moodle
Ihmisen muokkaus: lääketieteellisen vapauden rajat

Paikka: Fellman-sali
Päivä: Perjantai 8.9.
Aika: 14.15-16.15

Puheenjohtaja: dosentti Juha Klefström (Helsingin yliopisto)

Dosentti Juha Klefström (Helsingin yliopisto): Geeniräätälöinti

Professori Timo Otonkoski (Helsingin yliopisto): Keinoelimiä kantasoluista

Dosentti Pekka Katajisto (Helsingin yliopisto): Voiko ihminen elää 200 vuotta pienellä muokkauksella

Uusi vuosikymmen on tuonut mukanaan ennennäkemättömiä mahdollisuuksia räätälöidä ihmisen genomia. Lääketieteelle uudet geeninkorjausmenetelmät lupaavat mullistuksia – pääsemmekö nyt lopullisesti eroon monista perinnöllisistä sairauksista tai vaikkapa diabeteksestä?

Entä voiko geeniräätälöinnillä olla pimeä puoli - mitä seuraisi jos ihminen voisi elinpäivitysten avulla lakata vanhenemasta? Sessiossa geeniräätälöinnin asiantuntijat kertovat miten ja miksi geenejä räätälöidään ja lopuksi pohditaan yhdessä geeniräätälöinnin vapauden rajoja.