V Gerontologian päivät 23.-24.4.2004

Lapin yliopisto, Rovaniemi
Yliopistonkatu 8, Rovaniemi

Kohderyhmä
V Gerontologian päivien tarkoituksena on koota yhteen vanhenemisen ja vanhuuden tutkijoita, vanhustyön vastaavia viranhaltijoita ja käytännön työntekijöitä, opettajia, opiskelijoita sekä järjestöjen edustajia.  Myös muut aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.  Gerontologian päivät ovat joka kolmas vuosi Suomessa järjestettävä vanhenemistutkimuksen monitieteinen kansallinen kongrenssi.

Kulkuyhteydet Rovaniemelle
Finnair lentää Helsingistä Rovaniemelle päivittäin kuusi kertaa. VR:n junavuoroja on viisi. Monet bussiliikenneyhtiöt suuntaavat Rovaniemen kautta pohjoiseen.  Varsin­kin lentova­rauk­set kannattaa tehdä ajoissa. Aikatauluja löytyy seuraavilta inter­net-sivuilta:

Finnair
VR
Matkahuolto

Kulkuyhteydet paikkakunnalla
Lentokenttä sijaitsee Rovaniemen pohjoispuolella, n. 8 km keskustasta. Rauta­tiasema on keskustan läheisyydessä, matkaa on n. 1,5 km. Lapin yliopistolle on keskustasta n. 2 km. 

Järjestetyt kuljetukset
Tapahtuman osallistujille on järjestetty seuraavat kuljetukset – ilmoittautumi­nen yh­teis­kuljetuksiin ennakkoon ilmoittautumislomakkeella:

pe 23.4.

  • Rautatieasema – yliopisto (klo 7.49 saapuva juna)
  • Lentokenttä – yliopisto (klo 9.15 saapuvat lento)
     

la 24.4.

  • Yliopisto-rautatieasema (klo 16.10 lähtevä juna)
  • Yliopisto-lentokenttä (klo 17.45 lähtevä lento)

Lentokenttä – keskusta
Airport Express- bussiyhteys lentokentältä kaupunkiin ja takaisin 15 min/€ 5. Reitti: Linja-autoasema - Hotelli Scandic - City-Hotelli - Hotelli Cumulus - Hotelli Vaakuna - Hotelli Pohjanhovi - lentokenttä. Kuljetus lentokentältä lähtee välittömästi Finnairin (AY) vuo­rojen saapumisen jälkeen. Reitti ajetaan em. hotellien kautta tarpeen mukaan. Tarkista hotellivastaanotosta hotellikohtainen hakuaikataulu. Airport Express hoitaa kuljetuksia myös muualle asiakkaan tilauksen mukaan.

Taksipalvelut
Airport Taxin autot ovat kentällä koneiden saapuessa. Ne kuljettavat matkustajia Rova­niemen kaupungin ja ympäristön alueelle/alueelta. Hinta: € 9 /henkilö.  Autot ajavat myös muualle Lappiin asiakkaan niin halutessa.

Rovaniemen Aluetaksi Oy: Lentokentältä kaupunkiin normaali taksi n. € 14.  Kimppa­kuljetus keskustaan ja lähialueelle tai takaisin € 9 /henkilö.

Keskusta – Lapin yliopisto
Keskustan ja yliopiston välillä liikennöi bussit nro 4 ja 14 puolen tunnin välein: keskustasta Ruokasenkadulta varttia vaille ja vartin yli, yliopis­tol­ta tasalta ja puolelta.