Vuoden esimies

Lapin yliopiston yhteistoimintaneuvosto on valinnut vuoden esimieheksi taiteiden tiedekunnan taide- ja kulttuuriopintojen laitoksen johtajan, taidehistorian professori Tuija Hautala-Hirviojan.

Tuija Hautala-Hirviojaa luonnehditaan yhteistyökykyiseksi, oikeudenmukaiseksi, huumorintajuiseksi ja tomeraksi johtajaksi. Hän hoitaa asiat johdonmukaisesti ja hän osaa myös kuunnella. Hautala-Hirvioja on työskennellyt Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa eri tehtävissä vuodesta 1992 lähtien. Hänen kirjallisen tuotantonsa painopisteenä on pohjoinen taide, jota hän lähestyy Lappi-aiheista ja Lapin taiteilijoista käsin. FT Tuija Hautala-Hirvioja nimitettiin taidehistorian professorin virkaan taiteiden tiedekuntaan 1.11.2004 alkaen.

Vuoden esimiehen valinta aloitettiin Lapin yliopistossa vuonna 2000. Valinnan tarkoituksena on kiinnittää yliopiston henkilökunnan ja esimiesten huomiota työkykyä ylläpitävään toimintaan. Vuoden 2000 esimieheksi valittiin sosiaalityönlaitoksen johtaja Simo Koskinen, vuoden 2001 esimieheksi menetelmätieteiden laitoksen johtaja Jukka Mäkelä, vuoden 2002 esimieheksi harjoittelukoulun rehtori Helvi Heiskanen, vuoden 2003 esimieheksi Arktisen keskuksen tietopalvelun päällikkö Liisa Kurppa ja vuoden 2004 esimieheksi viestintäpäällikkö Irma Kuukasjärvi.