Vuoden opettaja

Lapin yliopiston ylioppilaskunta on valinnut Vuoden Opettajaksi 2005 kansainvälisen oikeuden professori Kari Hakapään.

Vuoden opettaja -valintatyöryhmän mukaan professori Kari Hakapää on helposti lähestyttävä, hänen luennoillaan on hyvä henki, opetus on opiskelijalähtöistä ja tasokasta. Opettajan persoona ja olemus on kannustava, joten opettajan motivaatio tarttuu helposti opiskelijoihinkin.

Ylioppilaskunta korostaa perusteluissaan myös Hakapään kielitaitoa ja sitä, että hän kannustaa opiskelijoitaan kansainvälistymiseen.Vaihto-opiskelijoiden ja ulkomaisten tutkinto-opiskelijoiden tarpeiden huomioimiseksi on tärkeää, että opettaja pystyy antamaan laadukasta englanninkielistä opetusta. Hakapään antaman opetuksen opiskelijalähtöisyys näkyy opetustilanteissa ymmärrettävän ja selkeän terminologian käyttönä ja opiskelijoiden vaihtelevien englanninkielen taitojen huomioimisena, perusteluissa todetaan.
 
Vuoden opettaja valittiin nyt seitsemännen kerran. Aikaisemmin vuoden opettajaksi on valittu saksan kielen opettaja Jörn Severidt, ruotsin kielen lehtori Birgitta Vehmas, taidehistorian lehtori Tuija Hautala-Hirvioja, velvoiteoikeuden professori Juha Pöyhönen, psykologian professori Juha Perttula ja ruotsin kielen lehtori Elisabeth Söderberg-Horn.