Uutiset 2015

Tule ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle

19.8.2015

Lapin yliopisto ja Lapin ammattikorkeakoulu hakevat vapaaehtoisia henkilöitä ja perheitä mukaan kansainvälisten opiskelijoiden ystävätoimintaan. Ilmoittautumisaikaa on 6. syyskuuta saakka.

Syksyn ystävätoiminta on käynnistymässä, ja uusia ystäviä ja perheitä otetaan mukaan toimintaan.

Ystävätoiminta on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa osallistujille upean mahdollisuuden tutustua eri kieliin ja kulttuureihin sekä solmia uusia, kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Kansainväliselle opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Tärkeintä on se, että ystävätoiminnassa mukana olevat ovat valmiita ottamaan kansainvälisen opiskelijan osaksi arkipäivän askareitaan.

Lapin yliopistoon ja Lapin ammattikorkeakouluun Rovaniemen kampukselle saapuu syyslukukaudelle reilut kolmesataa uutta kansainvälistä vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa ympäri maailman. Tavoitteena on löytää ystävä jokaiselle toiminnasta kiinnostuneelle kansainväliselle opiskelijalle, joten uusia vapaaehtoisia toivotaan runsaasti mukaan.

Ilmoittautuminen ystävätoimintaan päättyy sunnuntaina 6.9., ja ensimmäinen tapaaminen järjestetään keskiviikkona 23.9. klo 18.00–20.00 Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin Hilla-opiskelijaravintolassa (Viirinkankaantie 1, Rovaniemi). Ilmoittautuneille lähetetään kutsu tapaamiseen. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä ja opiskelija pitävät yhteyttä toisiinsa itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa.

Jos kiinnostuit ja haluat tulla mukaan ystävätoimintaan, ota yhteyttä sähköpostitse Lapin yliopiston kansainvälisten asiain sihteeriin Ulla Alankoon [ulla.alanko(at)ulapland.fi] tai Lapin AMKin kansainvälisten asiain suunnittelijaan Katja Kuisma-Sandgreniin [katja.kuisma-sandgren(at)lapinamk.fi]. Lisätietoja toiminnasta ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy myös Lapin yliopiston nettisivuilta ja Lapin AMKin nettisivuilta.

Tervetuloa ystäväksi!

Lisätietoja:
Kansainvälisten asiain sihteeri Ulla Alanko, Lapin yliopisto, ulla.alanko(at)ulapland.fi
Kansainvälisten asiain suunnittelija Katja Kuisma-Sandgren, Lapin AMK, katja.kuisma-sandgren(at)lapinamk.fi
Ystävätoiminnasta Lapin yliopiston verkkosivuilla
Ystävätoiminnasta Lapin AMKin verkkosivuilla