Uutiset 2015

Graafisen opiskelijoiden lehdelle maailmanlaajuista huomioita

10.6.2015

Adobe on valinnut Lapin yliopiston graafisen opiskelijoiden valmistaman UMG 2015 -verkkolehden esiteltäväksi maailmanlaajuisella sivustollaan.

umg-web-4.jpg

Adobe on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista suunnittelijoiden käyttämien sähköisten työkalujen valmistajista. Maailmanlaajuisella Site of the Day -sivustolla esitellään Adoben Muse-työkalulla tuotettuja websivustoja. Perjantaina 12. kesäkuuta esittelyyn pääsee Lapin yliopiston maisterigraafikoiden verkkolehti.  

Taiteiden tiedekunnan graafisen suunnittelun opiskelijat julkaisevat vuosittain itse toteuttamansa UMG-lehden, joka esittelee graafista suunnittelua ammatinvalintana. Julkaisu tuotetaan sähköisenä ja painettuna. Kuudetta kertaa ilmestyvän lehden teemana on tänä vuonna muutos, mikä on luovan alan ammattilaiselle kiinteä osa arkea. Lehti on täysin opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttama aihevalinnoista tekniseen toteutukseen asti ja toimii samalla maisteriopiskelijoiden työnäytteenä.

Painettu lehti ilmestyy ensi syksyksi, ja sitä jaetaan ilmaiseksi tapahtumissa sekä yhteistyökumppaneille.

Tervetuloa tutustumaan yliopistomme osaamiseen ja graafisen suunnittelun visuaaliseen maailmaan!

Lehden kuulumisia voi seurata myös somessa

Opiskelijoista lehden valmistukseen ovat osallistuneet: Stefania Ferretti, Ada Helenius, Annika Jaakkola, Pia Keränen, Heidi Liikala, Tea Nevanperä, Maria Silvennoinen, Henri Suhonen, Maria Timmerbacka, Laura Torvinen ja Cami Vilpas.

Vastuuopettajina ovat toimineet Mirja Lönegren, verkkolehti, Leena Raappana-Luiro, painettu lehti ja Annika Hanhivaara, painettu lehti.

Lisätietoa opettajilta: etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT