Uutiset 2015

Timo Aarrevaara professoriksi Lapin yliopistoon

27.3.2015

Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola on ottanut valtiotieteen tohtori, dosentti Timo Aarrevaaran hallintotieteen, erityisesti julkisjohtamisen, professorin tehtävään Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekuntaan 1.4.2015 lukien.

Timo Aarrevaara on valmistunut maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 1990. Valtiotieteen tohtorin tutkinnon hän on suorittanut Helsingin yliopistossa vuonna 1998. Aarrevaara nimitettiin hallintotieteiden dosentiksi Tampereen yliopistoon vuonna 2000.

– Yliopistojen rakenteellisen kehittämisen viimeaikaiset aloitteet nostavat Lapin yliopiston asemaa Pohjois-Suomen yhteiskuntatieteiden keskuksena, joten ammatillisesti nyt on innostava hetki liittyä Lapin yliopiston yhteisöön, Timo Aarrevaara sanoo.

Aarrevaaralla on pitkä kokemus erilaisista tutkimus- ja opetustehtävistä Tampereen ja Helsingin yliopistossa. Professorin tehtävissä hän on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Lisäksi hän on toiminut erilaisissa tutkimusryhmissä ja johtanut tutkimustoimintaa.

Timo Aarrevaaran tutkimus painottuu akateemisen opetus- ja tutkimustyön muutosten tutkimukseen

– Olen tutkinut muiden muassa korkeakouluhallintoa, korkeakoulutuksen johtamista, hallinnon uudistamista sekä muutoksen johtamista ja johtajuutta. Yleisen julkishallinnon ohella olen perehtynyt myös kunnallishallintoon, Aarrevaara sanoo.


Lisätietoja:
Timo Aarrevaara
Puhelin 050 380 9752

Hallintojohtaja Markus Aarto
Puhelin: 040-484 4000
Markus.Aarto (at) ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT