Uutiset 2015

Julkaisu: Matkailututkimuksen juhlakirja – 20 vuotta matkailun opetusta Lapin yliopistossa

27.3.2015

Lapin yliopiston matkailun koulutus on alusta lähtien toiminut edelläkävijänä ja uranuurtajana suomalaisessa yliopistomaailmassa. Ensimmäiset matkailun koulutusohjelmaan valitut opiskelijat aloittivat opintonsa syksyllä 1994. Vuodesta 2000 lähtien oppiaineen nimenä on ollut matkailututkimus, ja vuodesta 2009 alkaen se on toiminut osana Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI). Lapin yliopisto on edelleen ainoa paikka Suomessa, missä matkailua voi opiskella pääaineena.

Usein kysytään: Miksi ja miten matkailua opetetaan ja tutkitaan yliopistossa? Mihin matkailututkimuksen opiskelu valmistaa opiskelijoita? Matkailututkimuksen juhlakirja antaa vastauksia kaikille niille, joita nämä kysymykset kiinnostavat. Se avaa näkymiä myös opetuksen ja tutkimuksen sisältöihin.

Kirjassa kulkevat rinnakkain entisten ja nykyisten henkilökunnan jäsenten sekä alumnien ja opiskelijoiden kirjoitukset. Ne kertovat oppiaineen historiasta ja nykypäivän arjesta. Yhdessä ne muodostavat kertomuksen uuden oppiaineen synnystä ja kamppailusta oman paikkansa lunastamiseksi nykypäivän yliopistomaailmassa.

Julkaisun tiedot:

Ilola, Heli & Hakkarainen, Maria (toim.) (2015). Matkailututkimuksen juhlakirja – 20 vuotta matkailun opetusta Lapin yliopistossa. MTI:n julkaisuja. Rovaniemi: Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti.

Julkaisun myynti:
Yliopistokirjasto, Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi. Sähköposti: julkaisu(at)ulapland.fi, puh. 040 821 4242.