Uutiset 2015

Taiteiden tiedekunnan opiskelijat mukana elokuvatuotannossa

14.8.2015

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijat ovat olleet mukana Pohjola-filmin tuottaman Talvisydän elokuvan tuotannossa.

Talvisydän elokuvan on tuottanut Elina Pohjola Pohjola-filmistä. Elokuvan on ohjannut rovaniemeläinen Jussi Hiltunen. Elokuvan kuvaus- ja tuotantoryhmässä on ollut mukana kymmenkunta taiteiden tiedekunnan opiskelijaa: Pasi Hakkio, Anri Gorski, Jani Alaluusua, Henry Kestilä, Antti Lindholm, Heli Brotkin, Titi Honkanen, Iida Keränen, Karoliina Juhola, Ville Kanabro ja Iiro Rautiainen. 


Elokuva on jatkoa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan audiovisuaalisen mediakulttuurin ja Pohjola-filmin väliselle opiskelija- ja tuotantoyhteistyölle, joka alkoi jo palkitun Baabelin metsä -lyhytelokuvan tuotannossa kesällä 2010.

Talvisydän elokuvan on käsikirjoittanut Jussi Hiltunen, joka on myös ohjannut elokuvan. Talvisydän on tarina perheensä pettäneestä taksimiehestä, joka ryhtyy auttamaan raiskattua teinityttöä. Elokuvan rooleissa nähdään Ville Virtanen, Linda Tuomenvirta, Rosa Salomaa, Kai Vaine ja Jonna Järnefelt.

Talvisydän on saanut tuotantotukea Suomen elokuvasäätiöltä. Muut yhteistyökumppanit ovat Yleisradio, AVEK, Lapin yliopisto ja Rovaniemen kaupunki.

Pohjola-filmi on pohjoiseen elokuvaan erikoistunut tuotantoyhtiö, joka tekee elokuvia, dokumentteja ja fiktiota. Pohjola-filmin perustivat vuonna 2009 tuottaja Elina Pohjola ja käsikirjoittaja Mike Pohjola.

Talvisydän saa maailman ensi-iltansa Rovaniemi-viikolla keskiviikkona 9.9. klo 18 Wiljamissa. Tilaisuudessa on mahdollista nähdä Jussi Hiltusen kolme elokuvaa: Hiljainen viikko (18 min.), Perintö (28min.) sekä vasta valmistunut Talvisydän (18 min.). 

Lisätietoa taiteiden tiedekunnan elokuvatuotannosta
Timo Haanpää
Yliopisto-opettaja
Puhelin 040 484 4365
etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT