Uutiset 2015

Kiinalais-pohjoismainen arktinen symposiumi Rovaniemelle

28.5.2015

Seuraava kiinalais-pohjoismainen arktinen symposiumi järjestetään ensi vuoden touko-kesäkuussa Rovaniemellä. Tilaisuuteen liittyy myös kiinalais-suomalainen liike-elämän pyöreän pöydän keskustelu arktisen liiketoiminnan mahdollisuuksista.

Symposiumin ja pyöreän pöydän keskustelun järjestäjänä on kiinalais-pohjoismainen arktinen tutkimuskeskus CNARC (China-Nordic Arctic Research Centre), joka on kokoontunut tällä viikolla Shanghaissa. Verkostoon kuuluu edustaja tai edustajia Kiinan ohella kaikista pohjoismaista. Suomesta mukana on Lapin yliopiston Arktinen keskus, joka vastaa ensi vuoden tilaisuuksien käytännön järjestelyistä. Symposiumin ja pyöreän pöydän toteuttamisen tueksi kutsutaan laaja yhteistyöverkosto.

Tapahtuma tuo Rovaniemelle kansainvälisiä tutkijoita sekä laajan ja arvovaltaisen joukon kiinalaisia liike-elämän edustajia. Osanottajamäärä ja ohjelma täsmentyvät ensi talven aikana. Tieteellisen symposiumin pääteemana on tarkastella arktisen alueen kestävää kehitystä ja globalisaatiota. Siihen liittyy useita osuuksia, joista yksi käsittelee turismia.

CNARC perustettiin vuonna 2013 Kiinan polaaritutkimusinstituutin aloitteesta. Se järjestää symposiumit vuorovuosin Kiinassa ja jossain pohjoismaassa. Viime vuonna symposiumi pidettiin Akureyrissa Islannissa ja liike-elämän pyöreä pöytä Reykjavikissa. Arktisen keskuksen tavoitteena on, että molemmat tilaisuudet ovat ensi vuonna Rovaniemellä.

Lisätiedot:
Tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 4844300, markku.heikkila[at]ulapland.fi