Uutiset 2016
 

Seminaari: Yleensä viestintä epäonnistuu paitsi sattumalta

5.10.2016

Lapin Tieteentekijät sekä Lapin yliopiston viestintäpalvelut ja henkilöstökoulutus järjestävät 18.10.2016 klo 14–16 Castrén-salissa kaikille avoimen seminaarin, jossa käsitellään viestintää yliopistoyhteisössä. Tapahtumassa pohditaan, millainen viestintä tukee yliopiston tieteellisiä ja yhteiskunnallisia tavoitteita sekä työhyvinvointia.

Yleensä viestintä epäonnistuu paitsi sattumalta, sanoi edesmennyt viestinnän professori Osmo A. Wiio. Päteekö tämä edelleen, vaikka jokainen voi viestiä kaikkialla 24/7, ja tietoa on tarjolla lähes äärettömästi? Miksi niin monessa työyhteisössä koetaan tyytymättömyyttä viestintää kohtaan? Ovatko syynä rakenteet, käytännöt, asenteet vai viestintätaidot? Viestinnän toimivuudesta tai toimimattomuudesta on tullut akuutti puheenaihe ja kehityskohde, kun yliopistotyöyhteisöt ovat murroksessa. Seminaarissa kysytään, mitä on tehtävissä ja millä edellytyksillä.

Tilaisuuden pääpuhuja Elisa Juholin on yhteisöviestinnän asiantuntija, joka on toiminut pitkään viestinnän akateemisissa tehtävissä, luennoinut erilaisille yleisöille ja valmentanut erilaisia organisaatioita. Juholin on Viestinnän eettisen neuvottelukunnan puheenjohtaja ja ProComma Academicin päätoimittaja.

Seminaari päättyy paneelikeskusteluun, johon osallistuvat professori, Professoriliiton Lapin osaston pj. Riitta Brusila, LYYn edunvalvonta-asiantuntija Antti Eteläaho, tutkija, dosentti Elisa Juholin, tiedetoimittaja, Kiteen päätoimittaja Marjo Laukkanen ja rehtori Mauri Ylä-Kotola.

Ohjelma:

14.00–14.15 Tilaisuuden avaus, tutkija, LaTin puheenjohtaja Tapio Nykänen
14.15–15.00 Tutkija, dosentti Elisa Juholin, Tietää, osallistua, vaikuttaa – voiko viestintä muuttaa maailmaa tai vähintään työyhteisöä ja työhyvinvointia?

15.00–16.00 Paneeli

Mukana paneelissa,

Professori, Professoriliiton Lapin osaston pj. Riitta Brusila
LYYn edunvalvonta-asiantuntija Antti Eteläaho
Tutkija, dosentti Elisa Juholin
Tiedetoimittaja, Kiteen päätoimittaja Marjo Laukkanen
Rehtori Mauri Ylä-Kotola

Myös yleisöllä on tilaisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja panelisteille.

Keskustelua johdattelee tutkija, LaTIn puheenjohtaja Tapio Nykänen.

Kahvitarjoilu Castrénin edessä ennen tilaisuuden alkua.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Olli Tiuraniemi
Puhelin 0400 695 418
LaTIn puheenjohtaja Tapio Nykänen
Puhelin 040 522 6693
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK