Uutiset 2016
 
gradupalkitut.jpg

Opiskelijoita palkittiin ansioituneista tutkielmista

12.10.2016

Lapin yliopiston sosiaalityön oppiainepooli (sosiaalityön, julkisoikeuden ja kuntoutustieteen oppiaineet) jakoi tänä syksynä kaksi opinnäytetyöpalkintoa. Palkinnon saivat Carita Niiranen ja Sari Veikanmaa perhesurmia käsittelevästä sekä Taru Le Flock huumeiden käyttöä koskevasta tutkielmastaan.

Sosiaalityön pro gradu -palkinto: Carita Niiranen ja Sari Veikanmaa

Carita Niirasen ja Sari Veikanmaan sosiaalityön sosiaalioikeuden suuntautumisvaihtoehdon pro gradu -tutkielma kiinnittyy ajankohtaiseen, vähän tutkittuun ja vaikeasti tavoitettavaan sosiaalityön kohdeilmiöön. Perhesurmat ovat niin yhteiskunnallisesti kuin professionaalisesti ajankohtainen aihe. Kyse on ilmiöstä, joka haastaa tutkimisen rajat ja mahdollisuudet sekä vaatii eettistä ja metodologista herkkyyttä. Aihetta voidaan pitää poikkeuksellisen vaativana pro gradu -tutkielman aiheena. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa, joka voi palvella perhesurmien ennaltaehkäisemistä ja viranomaisten käytäntöjen kehittämistä.

Sosiaalityön kandipalkinto: Taru Le Flock

Taru Le Flock tarkastelee kandidaatin tutkielmassaan nuorten huumeiden käyttöä sosiokulttuurisena ja yhteiskunnallisena ilmiönä. Hän selvittää tutkielmassaan nuorten huumeiden käyttöä ja sen normalisoitumista osana yhteiskunnallisia muutoksia, kuten globalisoitumista ja teknologisoitumista sekä huumeiden käytön yhteyksiä postmodernisoitumiseen, patriarkaalisuuteen sekä nuorisokulttuurin ajankohtaisiin ilmiöihin. Näistä näkökulmista Taru Le Flock nimeää ja käsittelee huumeiden käyttöä selittäviä diskursseja, joita ovat parantamisen, spirituaalisen, hedonismin, yksilönvapauden, maskuliinisuuden, erottautumisen ja yhteisöllisen hauskanpidon diskurssit.

Oppiainepooli (sosiaalityön, julkisoikeuden ja kuntoutustieteen oppiaineet) jakaa lukuvuosittain palkinnot parhaille kandidaatin- ja pro gradu -tutkielmille. Palkintojen saajat valitsi oppiaineiden opetushenkilöstö lukuvuoden aikana valmistuneiden opinnäytetöiden joukosta. Palkinto voidaan myöntää opiskelijalle, joka on toteuttanut tutkielmansa erityisen onnistuneesti ja jonka tutkielma on innovatiivinen ja avaa uudenlaisia näkökulmia. Palkintojen tarkoituksena on antaa positiivista kannustusta ja edistää opiskelijoiden kansainvälistymisen mahdollisuuksia. Kunniamaininnat ja kirjalahjat luovutettiin palkituille tiistaina 11. lokakuuta.

Kuvassa vasemmalta Carita Niiranen, Arto Kauppi (graduohjaaja) ja Sari Veikanmaa.
Kuva Marko Junttila.

Lisätietoja:
Yliopisto-opettaja Anna Nikupeteri, sosiaalityön oppiaine
anna.nikupeteri (at) ulapland.fi

LY/Viestintä/OT
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK