Uutiset 2016
 

Lapin yliopiston kirjasto ympärivuorokautiseen aukioloon

6.10.2016

Lapin yliopiston kirjasto on siirtynyt 5. lokakuuta 2016 lähtien ympärivuorokautiseen aukioloon. Käytännössä uudistus merkitsee sitä, että kirjaston tiloissa voi työskennellä ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa, kun kirjastoon tulee sisälle 7.00–23.59 välisenä aikana. Puolenyön ja aamu seitsemän välisenä aikana kirjastoon ei pääse sisälle.

Kirjastossa yöaikaan työskentelevät tarvitsevat kulkuavaimen ja opiskelija-/henkilökortin. Yön aikana vartija käy tarkistamassa tiloissa työskentelevien kulkuavaimet ja henkilöllisyyden. Valmiiksi aktivoidun kulkuavaimen voi tarvittaessa lunastaa pääaulan virastomestareilta. Jos henkilö omistaa jo kulkuavaimen, niin sillä pääsee automaattisesti myös uusille 24/7-alueille. Henkilön, jolla ei ole kulkulupaa tulee poitsua kirjaston tiloista sen sulkeutuessa klo 19.00.

Kirjaston yleisten aukioloaikojen ulkopuolella kulku kirjaston tiloihin tapahtuu pääoven viereisestä ovesta (C-siipi, ulkoa katsottuna pääoven oikealla puolella) tai vaihtoehtoisesti F-talossa sijaitsevan F5-ulko-oven kautta.

Uudistuksen taustalla on yliopiston pyrkimys koota jatkuvakäyttöiset oppimisympäristöt ympärivuorokautisesti saavutettaviin kokonaisuuksiin. Toimintamallista saatiin myönteisiä kokemuksia F-siiven eli taiteiden tiedekunnan 24/7 aukiolosta, joten toimintamallia haluttiin laajentaa koskemaan nyt myös Lapin yliopiston kirjastoa.

Lisätietoja:
Susanna Parikka, kirjastonjohtaja
Puhelin +358 40 534 2659
Sähköposti etunimi.sukunimi@ulapland.fi

LY/Viestintä/OT
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK