Uutiset 2016
 
ArcticCafe_550x367.jpg

Arctic Caféssa keskustellaan Suomen puheenjohtajuudesta Arktisessa neuvostossa

13.10.2016

Onko Venäjän nykylinja uhka arktisen alueen yhteistyölle vai eikö se ole? Mitä on edessä, kun Suomesta kohta tulee Arktisen neuvoston puheenjohtaja?

Ulkopoliittisen instituutin ja Lapin yliopiston Arktisen keskuksen tutkijat keskustelevat yleisön kanssa näistä ajankohtaisista aiheista keskiviikkona 19. lokakuuta 2016 klo 16 Rovaniemellä, Arktikumin kirjastossa (Pohjoisranta 4). Arktisen keskuksen järjestämässä Arctic Café -tilaisuudessa ovat mukana Arktisen keskuksen johtaja Timo Koivurova ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijat Harri Mikkola ja Juha Käpylä.

Ulkopoliittinen instituutti julkaisi syksyllä paljon keskustelua herättäneen raportin Suomen ja Venäjän suhteista. Ulkopoliittinen instituutti, Arktinen keskus ja Suomen ympäristökeskus tekevät parhaillaan valtioneuvostolle selvitystä Suomen puheenjohtajuudesta Arktisessa neuvostossa kasvaneen epävarmuuden aikakaudella.

Tilaisuus jatkaa Arktisen keskuksen aiemmin järjestämien Barents Café -keskusteluiden sarjaa, nyt uudella nimellä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja siellä on kahvitarjoilu. Keskustelutilaisuutta on mahdollisuus seurata myös verkossa: www.arcticcentre.org/arcticcafe.

Arctic Café: Arktinen alue ja epävarmuuden aika
keskiviikkona 19.10.2016 klo 16–17.30
Arktikumin kirjasto, Pohjoisranta 4, Rovaniemi


Lisätiedot:

tiedeviestinnän päällikkö Markku Heikkilä
Arktinen keskus, Lapin yliopisto
040 484 4300, markku.heikkila(at)ulapland.fi

www.arcticcentre.org/arcticcafe

 

LaY/AK/MH&JW

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK