Uutiset 2017
 
notu_103.JPG
kuva: Outi Rantala

Pohjoinen näkökulma matkailuun – Lapin yliopistoon uusi kansainvälinen maisteriohjelma

6.11.2017

Lapin yliopistossa käynnistyy uusi kansainvälisen maisteriohjelma syksyllä 2018. Haku Northern Tourism -maisteriohjelmaan käynnistyy muiden mukana joulukuun alussa.

. Maisteriohjelmaa isännöi Arktisen yliopiston pohjoisen matkailun temaattinen verkosto (University of the Arctic, Thematic Network on Northern Tourism). Ohjelmaan sisältyy verkkokursseista sekä kenttäkurssista koostuvat 30 opintopisteen laajuiset yhteiset opinnot, jotka järjestetään yhteistyössä Cape Bretonin yliopiston, Norjan Arktisen yliopiston (UiT), Uumajan yliopiston, Islannin yliopiston, Lapin ja Oulun yliopistojen ja Vancouver Island yliopiston kanssa. Northern Tourism –maisteriohjelma tarjoaa kokonaisvaltaisen ja kansainvälisen näkökulman matkailuun ja se tutkii pohjoisen kasvavaa globaalia vaikutusvaltaa sekä muutoksen merkitystä pohjoisessa. Ohjelma tuo yhteen vastuullisen matkailun tulevaisuuden kehittämisestä kiinnostuneet pohjoisten yliopistojen tutkijat ja opiskelijat.

Yksi ohjelman toteuttajista, professori Outi Rantala Lapin yliopistosta kuvailee ohjelman syntyprosessia luontevaksi jatkumoksi vuosien yhteistyölle. Partneriyliopistojen edustajat ovat tehneet yhteistyötä temaattisen verkoston puitteissa aina vuodesta 2008. Tämä on tarkoittanut esimerkiksi monialaisia tutkimusprojekteja arktiseen matkailuun liittyen sekä yhteisen maisteriohjelman luonnostelua.

”Maisteriohjelman idea on tuoda yhteen kaikki se asiantuntijuus mitä meillä pohjoisissa yliopistoissa on”, Outi kuvailee. ”Ohjelman kautta opiskelijat saavat ensikäden tietoa meneillään olevista tutkimusprojekteista, oppivat viimeisimmistä tutkimustuloksista ja voivat olla myös mukana tutkimusaktiviteeteissa. Siten opiskelijamme voivat verrata tutkimuksia ja tietojaan laajemmin pohjoisilla alueilla, vaikka opiskelisivatkin verrattain pienessä yliopistossa”, Rantala jatkaa. Samaan aikaan kun geopoliittiset jännitteet, ilmastonmuutos ja globalisaatio saavat katseet kääntymään arktisille alueille enenevässä määrin, arktisesta on tullut myös yhä suositumpi turistikohde. Northern Tourism temaattinen verkosto on tunnistanut tarpeen monialaiseen tutkimukseen perustuvalle opetukselle, joka käsittelee näitä moninaisia haasteita, joita pohjoiset ja arktiset alueet tänä päivänä kohtaavat.

Lisätietoja Northern Tourism –maisteriohjelmasta, hakuajoista ja kelpoisuuskriteereistä


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK