Uutiset 2017
 
Uutinen, kuvituskuva 1

3D-tulostamista käsittelevä kirjauutuus

27.10.2017

Wolters Kluwer -kustantamolta on ilmestynyt kirja 3D Printing, Intellectual Property and Innovation: Insights from Law and Technology, joka käsittelee 3D-tulostamista henkisen pääoman, innovaation, lainsäädännön ja teknologian näkökulmista. Tämän uraauurtavan teoksen ovat toimittaneet Rosa Maria Ballardini, Marcus Norrgård ja Jouni Partanen.

Terminä 3D-tulostus viittaa ohjelmistopohjaisiin tekniikkoihin, joilla virtuaalinen malli tuotteistetaan fyysiseksi esineeksi kerros kerrokselta eri materiaaleista. Tuotettujen esineiden laadullisen kehityksen ja alhaisempien tuotantokustannusten ansiosta 3D-tekniikka on yhä helpommin ja laajemmin saatavilla, millä on suuri merkitys niin valmistajille ja jälleenmyyjille kuin tavallisille kuluttajillekin, sillä se luo täysin uusia haasteita henkisen pääoman suojaamiselle.

Kirjan taustalla on suomalaisten yliopistojen johtama tutkimus, jota tehtiin yhteistyössä lainsäädännön, muotoilun ja tuotantotekniikan asiantuntijoiden muodostaman kansainvälisen ryhmittymän sekä merkittävien teollisuuden toimijoiden kanssa. Teos tuo esiin ja tarkastelee perimmäisiä kysymyksiä, jotka liittyvät immateriaalioikeuden, nousevien teknologioiden, 3D-tulostamisen, liiketoimintainnovaatioiden ja menettelytapojen muodostamaan kokonaisuuteen.

Kirjan vastaava toimittaja FT Rosa Maria Ballardini Lapin yliopistosta on myös yksi teoksen kirjoittajista.

Lisätiedot:


Rosa Maria Ballardini
rosa.ballardini(at)ulapland.fi

Lisätietoja kirjasta

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK