Uutiset 2017
 
AYF.jpg

Mikä houkuttelisi nuoria jäämään Lappiin? Nuoret kutsutaan ideoimaan Arctic Youth Forumiin

9.11.2017

Rovaniemellä Hostel Café Kodissa järjestetään maanantaina 13.11. klo 18 Arctic Youth Forum, jonne kutsutaan nuoria keskustelemaan siitä, miten arktisesta alueesta, etenkin Lapista, saisi kiinnostavan ja elinvoimaisen paikan nuorten silmissä. Arctic Youth Forum on Rovaniemi Arctic Spirit –konferenssin oheistapahtuma ja sen järjestävät Lapin ammattikorkeakoulun InnoBarentsLabin opiskelijat. Englanninkielinen tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja siellä on pientä tarjoilua.

– Tarjoamme nuorille foorumin ilmaista mielipiteitään ja ideoitaan arktisen alueen tulevaisuudesta ja tuoda heidät saman pöydän ääreen vaikuttajien ja päätöksentekijöiden kanssa. Haluamme tehdä arktisesta alueesta elinvoimaisen paikan elää myös 20 vuoden päästä. Jotta tämä olisi mahdollista, nuoret on saatava jäämään Lappiin ja siksi heitä on myös kuultava, kertoo Nikolett Plesér, joka on yksi tapahtumaa järjestävistä Lapin AMK:n opiskelijoista.

Tilaisuus muodostuu paneelikeskusteluista ja vuorovaikutteisista ryhmäkeskusteluista. Paneelia isännöivät Mikaa Mered pariisilaisesta Free Institute of International Relations Studiesista ja Anzelika Krastina Lapin ammattikorkeakoulusta. Panelisteina ovat René Söderman ulkoministeriöstä, Anna Reetta Rönkä Oulun yliopistosta, Eija Lange Rovaniemien kehityksestä, Veikko Kärnä Lapin AMK:sta ja Teppo Säkkinen, joka on Lapin yliopiston opiskelija.

– Panelisteillamme on monipuolista kokemusta tilaisuuden teemoihin, kuten talouteen, liike-elämän kehittämiseen ja arktisen alueen hyvinvointiin liittyen, kertoo Plesér.

Lisätietoja tapahtumasta saa Rovaniemi Arctic Spirit –konferenssin verkkosivuilta www.rovaniemiarcticspirit.fi/EN/Program/Youth-Forum.

Arctic Youth Forum
Hostel Café Koti (Valtakatu 21, Rovaniemi)
Maanantaina 13.11. klo 18
www.rovaniemiarcticspirit.fi/EN/Program/Youth-Forum
www.facebook.com/events/244447782752683
#ArcticSpirit #ayforum #innovarctic


Lisätietoja:

innobarentslab(at)gmail.com

Nikolett Plesér, 040 043 9792, nikolett.pleser(at)edu.lapinamk.fi