Uutiset 2017
 
Uutinen, kuvituskuva 2

Jeff Fountain luennoi Rovaniemellä Euroopan menneisyydestä ja tulevaisuudesta

8.11.2017

Jeff Fountain johtaa Schuman Centre for European Studies keskusta Amsterdamissa ja tarkastelee tiistaina 14. ja keskiviikkona 15. päivä pidettävillä luennoillaan Euroopan menneisyyttä ja yhtenäisyyteen ajaneita vaiheita.

Jeff Fountain uskoo, että Euroopan toivo on sen juurissa.

-Euroopasta on tullut leikkokukkayhteiskunta, joka on katkaistu juuriltaan. Se ei enää tunnista, mistä monet sen arvoista ja käsityksistä juontuvat. Tiedämme, mitä tapahtuu juuristaan irrotetulle kukalle. Lyhytmuistisuus synnyttää lyhytnäköisyyttä toteaa Jeff Fountain, Schuman Centre for European Studies –keskuksen johtaja (www.schumancentre.eu).

Uusiseelantilainen Fountain opiskeli 60-70 –luvun taitteessa historiaa Aucklandin yliopistossa. Valmistuttuaan hän työskenteli toimittajana New Zeeland Herald –lehdessä. Seitsemänkymmentäluvun puolessa välissä hän muutti Eurooppaan, missä hän työskenteli kansainvälisen kehitysapu-, lähetys- ja koulutusjärjestö Youth With A Missionin Euroopan alueen johtajana.

Vuonna 2010 Fountain perusti Hollannissa Schuman Centre for Europen studies –keskuksen, joka tutkii Euroopan menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta, järjestää historiallisia kiertomatkoja sekä tapahtumia ja kursseja. Vuosittain keskus järjestää toukokuussa State of Europe foorumin sen hetkisen EU:n puheenjohtajamaan pääkaupungissa. Fountain on myös yksi Hope for Europe -liikkeen perustajista.

Jeff Fountain on kirjoittanut useita kirjoja, joista suomeksi on ilmestynyt “Juuret syvällä”, kirja EU:n ideologisesta isästä, Robert Schumanista. Hän kirjoittaa myös viikoittaista blogia Euroopan kysymyksistä www.weeklyword.eu.

Luennot ovat ajankohtaisia nyt, kun Euroopan yhtenäisyys on koetuksella, ja sopivat erityisesti opettajille sekä muille asiasta kiinnostuneille. Luennot ovat avoimia ja maksuttomia.

14.11. klo 18 What made Europe ”Europe” Lapin yliopisto, ls 2 (luento englanniksi)
15.11. klo 18 Reformaatio, sekularisaatio ja Euroopan tulevaisuus, Seurakuntakeskus, Rauhankatu 70 (tulkkaus suomeksi)

Lisätietoja:

Oppilaitospastori
Heini Kesti
Lapin yliopisto / Lapin ammattikorkeakoulu
heini.kesti@ulapland.fi / heini.kesti@evl.fi
+358401781018

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK