Uutiset 2018
Uutinen, kuvituskuva 1

Shanghai Forum koolla 26.-28. toukokuuta 2018

24.5.2018

Ensimmäistä kertaa Shanghain Forumissa käsitellään arktisia kysymyksiä ja arktisen alueen kehitystä teemaistunnossa. Professori Lassi Heininen on kutsuttu järjestämään ja puheenjohtamaan teemaistunto.

Istunnon teemana on ”The Global Arctic as a New Geopolitical Context and Asset”. Puhujina ovat professori Michael Byers Brittiläisen Kolumbian yliopistosta Kanadasta, professori Miyase Christensen Tukholman yliopistosta, tohtori Sanna Kopra Lapin yliopistosta, rehtori Elena Kudryashova Pohjois-arktisen liittovaltion yliopistosta Venäjältä, professori Joni Kujansuu Helsingin yliopistosta, Gunn-Britt Retter Saamelaisneuvostosta, sekä tohtori Zhang Yao Shanghain kansainvälisten suhteiden instituutista.

Shanghai Forum järjestetään 26.-28. toukokuuta 2018 Shanghaissa. Sen pääjärjestäjänä toimii Fudan Development Institute Fudanin yliopistosta Shanghaista.

Shanghai Forum on vuosittain järjestettävä kansainvälinen korkeantason tapaaminen, joka yhdistää politiikantekijöitä, liike-elämän ihmisiä ja akateemisia Aasiasta, Euroopasta ja Amerikasta.

Ensi vuoden tapahtuman teemana on ”Aasian velvoitteet muuttumassa maailmassa”.