Suositukset
Suositukset

The 26th Scandinavian Hand Society Congress, SSSH 2016
31.3. - 3.4.2016

Jorma Ryhänen,
Presidentti, Scandinavian Society for Surgery of the Hand 2016 Congress, SSSH2016
Käsikirurgian dosentti, Ylilääkäri, Terveystalo Oulu

Järjestimme Pohjoismaisen käsikirurgian kokouksen Levi Summit kongressikeskuksessa 31.3. - 3.4.2016. Kyseinen Pohjoismainen kongressi järjestetään eri Pohjoismaissa kahden vuoden välein. Se on käsikirurgian alalla perinteinen, arvostettu ja merkittävä tapahtuma.

Vastaavana kongressijärjestäjänä toimi Rovaniemi-Lapland Congresses, jonka vastuuhenkilönä oli konferenssisuunnittelija Marja-Leena Porsanger. Kongressia valmisteltiin yli kahden vuoden ajan. Marja-Leena osallistui alusta pitäen kaikkeen valmisteluun. Hänen ammattitaitonsa oli rautainen. Pienetkin yksityiskohdat hiottiin ja tarkistettiin toimiviksi. Kuljetukset, kongressimateriaalit, informaatio osallistujille, luennoitsijoille ja kaikki muutkin taustatyöt sujuivat loistavasti.

Itse tapahtuma oli menestys, joka jää kaikkien mieliin vuosikausiksi. Osallistujia oli 18 eri maasta. Toimivat puitteet ja erinomaiset järjestelyt saivat laajalti kiitosta kotimaisilta ja etenkin kansainvälisiltä osallistujilta ja luennoitsijoilta. Tämä oli hyvää mainosta myös Suomelle ja Lapille.

Voin erittäin lämpimästi omasta ja koko Suomen Käsikirurgiyhdistyksen puolesta suositella Rovaniemi-Lapland Congresses kongressijärjestäjää vastaavien tapahtumien järjestäjäksi.


The 9th European Feminist Research Conference - Sex & Capital, EFRC 2015
3. - 6.6.2015

Kirsti Lempiäinen & Sex & Capital –järjestelykomitea, Lapin yliopisto

Järjestimme yhdessä Kongressipalvelun kanssa kesäkuussa 2015 kansainvälisen konferenssin Sex and Capital Lapin yliopistossa. Osallistujia oli yli 300, joten työtä riitti pitkään ja paljon. Ilman Marja-Leenan (Porsanger) ja Kaisan (Juupaluoma) mahtavaa ammattitaitoa olisimme olleet monta kertaa pulassa. Suunnittelu, käytännön toteutus ja konferenssin jälkihoito sujuivat kokeneesti, tehokkaasti ja energisesti. Osallistujilta olemme kuulleet suitsutusta järjestelyistä – kuulemma parhaiten järjestetty konferenssi ikinä, mistä voimme kiittää konferenssipalvelua. Suosittelemme lämpimästi!


Fennoscandian Exploration and Mining, FEM
1999, 2001, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019

Riitta Muhojoki
FEM-projektipäällikkö, Lapin liitto

Vuodesta 1999 lähtien on Lapin liiton vetovastuulla järjestetty joka toinen vuosi Fennoscandian Exploration and Mining / FEM-konferenssi. Konferenssit ovat saavuttaneet vakiintuneen aseman ja asiakaskunnan korkeatasoisen ohjelmatarjontansa ja toimivan tapahtumakokonaisuutensa ansiosta. FEM-konferenssien tavoitteena on maakuntien kaivannaisteollisuuden edistäminen ja tunnetuksi tekeminen. Konferensseihin kokoontuu malminetsintä- ja kaivannaisteollisuusalan yritysten ja organisaatioiden edustajia maailman laajuisesti.

Tarjouskilpailut voittanut Rovaniemi-Lapland Congresses on tuottanut konferenssien kongressipalvelut hoitaen osanottajiin, laitenäyttelyyn ja oheistapahtumiin liittyvät käytännön järjestelyt luotettavalla ammattitaidolla. Olemme kaikin puolin tyytyväisiä saamaamme palveluun ja suosittelemme yhteistyötä Rovaniemi-Lapland Congresses’n kanssa.


Korkeakoulujen kansainvälisten asiain kevätpäivät – Levi
20. – 22.5.2013

Harri Malinen, Erityisasiantuntija
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Korkeakoulujen kansainvälisten asiain kevätpäivät – Levi 2013

Suomessa toimivat korkeakoulujen kansainvälistäjät ovat kokoontuneet kerran vuodessa oppimaan toisiltaan ja asiaintuntijoilta vuodesta 1991, jolloin yliopistojen kv-vastaavien henkilöiden tapaaminen pidettiin Saariselällä syksyllä1991. Saariselällä osallistujia oli parikymmentä. Rovaniemellä kevätpäivät järjestettiin vuonna 1999. Vuoden 2013 kevätpäiville etsittiin järjestäjään ja oli taas Pohjois-Suomen vuoro isännöidä korkeakoulujen kansainvälistäjiä. Kv-päiville Leville saimme toukokuussa 2013 koottua 300 -päisen joukon.

Jo sitoutuessamme kevätpäiviin 2013 halusimme järjestää ne Lapin yliopiston kongressipalvelujen avulla. Kevätpäivien valmisteluvaiheessa valintamme toi tulosta, sillä Levin tapahtuman lanseerauksen valmistelussa meillä oli tapahtuman suuret suuntaviivat valmiina. Lahden 2012 kv-kevätpäivien yhteydessä esittelimme Levin tapahtumapaikaksi. Pystyimme myös jo toukokuussa 2012 kertomaan tapahtuman kuljetuksista, aikatauluista ja majoituksista.

Itse tapahtuman järjestely kulki vauhdikkaasti eteenpäin. Tapahtuman logistiikan ja puitteiden sekä sisällön tuotanto sujui mallikkaasti kongressipalveluiden ohjauksessa. Itse koin suurimmaksi bonukseksi kongressipalveluiden asiantuntemuksen, etenkin käytännön järjestelyjen logistiikan, viestinnän, talouden seuraamisen ja aikatauluissa pysymisen kannalta. Asiantuntijaa kannattaa aina vaivata, suosittelen lämpimästi Lapin yliopiston kongressipalveluita tapahtuman järjestäjänä.


Cultural Encounters and Northern Reflections WAAE Summit 2012
7. - 10.11.2012

Professor Glen Coutts
Summit Co-chair

The work of the congress office in organising the world summit was outstanding. Before the event, the organisation was meticulous, every detail was attended to by Rovaniemi-Lapland Congresses. During the months leading up to the event, the staff were a source of great support and advice to us on the academic committee. During the event, everything ran extremely smoothly; helpful staff always on hand, arrangements for speakers, accommodation, transport, tours and catering. I have been involved in arranging many conferences in different countries and the feedback from our delegates was extremely positive. Delegates from all over the world left the University of Lapland with great memories of a very successful summit, I am happy to recommend the congress office.


25th IAGS 2011 - 25th International Applied Geochemistry Symposium 2011
22. - 26.8.2011

Pertti Sarala
Erikoistutkija, Geologian tutkimuskeskus
Symposiumin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Juhani Ojala
Vanhempi geologi, Store Norske Gull As
Symposiumin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

IAGS on kahden vuoden välein järjestettävä AAG:n (the Association of Applied Geochemists) sovelletun geokemian kansainvälinen symposium. Viikon mittainen symposium pidettiin Lapin yliopistolla Rovaniemellä ja sitä täydensivät kuusi workshoppia ja seitsemän ekskursiota, joista pisimmät suuntautuivat Pohjois-Norjaan ja -Ruotsiin sekä Kuolan niemimaalle. Alan ajankohtaisia kuulumisia ja tutkimustuloksia esiteltiin 20 esitelmäsessiossa ja laajassa posterinäyttelyssä. Symposiumiin osallistui noin 350 tutkijaa, 30 seuralaista ja 15 avustajaa 45 maasta. Tieteellistä antia täydensivät runsas iltaohjelmisto, yleisötilaisuudet sekä täysmittainen seuralaisten ohjelma.

Symposium-järjestelyt toteutettiin yhteistyössä Lapin yliopiston kongressipalvelujen asiantuntevan ja kokeneen henkilöstön kanssa. Symposiumin suunnittelu aloitettiin jo neljä vuotta ennen H-hetkeä ja järjestelyjen onnistumisen takaamiseksi oli erittäin tärkeää, että kongressipalvelujen edustaja oli mukana järjestelytoimikunnassa ja henkilöstö oli sitoutunut toteutukseen koko prosessin ajan. Heidän kokemuksen kautta järjestelyjen aikatauluttaminen onnistui täydellisesti ja pienetkin yksityiskohdat tulivat huomioiduksi. Vieraista huolehdittiin asiantuntevasti ja ystävällisesti lähes kellon ympäri koko tapahtuman ajan. Symposiumin aikana ja sen jälkeen osallistujilta ja seuralaisilta saatu palaute oli pelkästään positiivista. Kiitokset erinomaisista järjestelyistä kiteytyy parhaiten symposiumissa AAG:n kultamitalilla palkitun Dr. Eion Cameronin kiitospuheessa, jossa hän arvioi Rovaniemen tapahtuman ja sen järjestelyt parhaimmiksi koko hänen pitkällä kansainvälisellä urallaan. Joten, omasta ja koko järjestelytoimikunnan puolesta voimme erittäin lämpimästi suositella Lapin yliopiston konferenssipalvelua symposiumien ja konferenssien järjestäjäksi sekä yhteistyötahoksi.


WorldDendro 2010 - 8th International Conference on Dendrochronology
13. - 18.6.2010

Kari Mielikäinen
Professori, Metsäntutkimuslaitos
Konferenssin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Neljän vuoden välein järjestettävä maailman puulustotutkijoiden eli dendrokronologien maailmankokous pidettiin Rovaniemellä. Viikon mittaiseen konferenssiin osallistui noin 340 tutkijaa yli 40 maasta. Tutkimustuloksia esiteltiin kahdeksassatoista seminaarissa. Kokoukseen kuului myös muutamia iltatilaisuuksia ja puolen päivän retkeily Napapiirille ja Vaattunkikönkään ulkoilualueelle.

Kokouksen suunnittelussa ja tilaisuuden käytännön järjestelyissä Lapin yliopiston kongressipalveluiden kokenut apu oli ratkaisevan tärkeä. Kun sujuvaan hallinnointiin ja ystävälliseen neuvontaan lisätään mukana olleiden kongressitoimiston henkilöiden sitoutunut osallistuminen kaikkiin palvelutehtäviin aamuvarhaisesta yömyöhään, ei osanottajilta saatu positiivinen palaute ollut lainkaan yllätys. Ulkopuolisen arvioijan tekemän kyselyn mukaan vieraiden antama arvosana konferenssin käytännön järjestelyistä oli suorastaan häkellyttävän korkea. Suosittelen mielelläni Lapin yliopiston konferenssipalvelua vaativien kokousten järjestelytehtäviin.


39th EUCEN Conference
27. - 29.5.2010

Helka Urponen, PhD, konferenssin puheenjohtaja, Lapin yliopisto

Konferenssien järjestämispaikoista on kova kilpailu. Kun kutsuja tietää, että täyden palvelun konferenssitoimisto ottaa vastuun kaikesta järjestelystä ensimmäisestä suunnittelupalaverista viimeiseen raportointiin ja arviointi-istuntoon saakka, niin on turvallista ryhtyä isoon ja vaativaan prosessiin. Eurooppalaisten yliopistojen aikuiskoulutusverkosto EUCEN ja sen myötä 22:sta maasta runsaat 100 yliopistolaista noudatti konferenssikutsuamme. Useimmat vieraistamme ovat konferenssien konkareita, nähneet eri maita, kaupunkeja, yliopistoja ja konferenssijärjestelyjä. Erityisosaaminen ja ammattitaito tekivät konferenssista erinomaisen ja muista erottuvan. Kiittävä palaute Rovaniemestä, yliopistosta ja palveluista tuli konferenssin organisoijille välittömästi neljän päivän aikana. Ja kerätty palaute osallistujilta kertoi, että Rovaniemi-Lapland Congresses on lyömätön, kuten sähköpostini kertoi ”voit olla aivan varma, että Rovaniemen konferenssin tulee jokainen muistamaan”.


Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät
24. - 26.10.2008

Pirkka Salo, toimitusjohtaja, Lapin Yrittäjät

Suomen Yrittäjät ry:n vuosittainen päätapahtuma, Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät, järjestettiin 24.-26.10.2008 Rovaniemellä. Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä toimi Lapin Yrittäjät ry. Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät muodostuu kokonaisuudesta, johon sisältyy Suomen Yrittäjien liittokokous, tulojuhla, seminaari, pääjuhla sekä erilaisia oheisohjelmia. Rovaniemelle tilaisuus keräsi noin 1500 osanottajaa eri puolilta Suomea.
Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien vaativat ilmoittautumis- ja majoitusjärjestelyt tuotetaan vuosittain ostopalveluna Suomen Yrittäjien edellyttämällä tavalla. Rovaniemen yrittäjäpäivien kongressipalveluiden tuottajaksi valittiin Rovaniemi-Lapland Congresses tarjouskilpailun perusteella. Rovaniemi-Lapland Congresses tuotti tilauksestamme räätälöidyn sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän tarpeidemme mukaisesti ja huolehti osanottajien ilmoittautumisista, majoitus- ja ohjelmavarauksista sekä tapahtuman aikaisesta kongressipalvelusta kiitettävällä tavalla. Edellä mainitun perusteella voin suositella Rovaniemi-Lapland Conresses-toimistoa vastaavanlaisten tapahtumien kongressipalveluiden tuottajaksi.


34th European Congress of Cytology
15. - 18.6.2008

Terttu Toivonen, MD
Katri Vuopala, MD, PhD

Luotettava ja ammattitaitoinen kongressipalvelu, joka ylitti kaikki odotuksemme. Budjetointi oli ammattitaitoista ja yhteistyö joustavaa ja sujuvaa, tilit ja osallistujatiedot olivat aina ajan tasalla. Kongressitoimistolla oli hyvät aktiiviset suhteet alueen erilaisiin matkailu- ja muihin toimijoihin, joten saimme värikästä ja ihmisiä kiinnostavaa ohjelmaa. Suuri ihmisjoukko ruokittiin mitä erilaisimmissa tilanteissa hyvin ja juoheasti ja saimme myönteistä palautetta vieraanvaraisuudesta ja keittiön osaamisesta. Erityisesti osallistujat olivat tyytyväisiä nuoriin STAFFin jäseniin, jotka olivat valmiita auttamaan viivytyksittä erilaisissa tilanteissa. Kongressitoimiston vankka kokemus oli hyvä turva ryhmällemme ja saimme rauhassa keskittyä tieteellisen sisällön kokoamiseen. Saimme ikimuistoisen kongressin!


Suomen Lions-liitto ry:n vuosikokous
8. - 10.6.2007

Jarmo Rastas
VK 2007 Tiedotus- ja markkinointitoimikunnan tmk:n puheenjohtaja

Suomen Lions-liitto ry:n vuosikokous järjestettiin 8.-10.6.2007 Rovaniemellä. Rovaniemen kaikki 11 lionsklubia vastasivat tapahtuman järjestämisestä. Kokouspäivinä oli Kuvernöörineuvostonkokous, avajaisjuhla, 2-päiväinen vuosikokous, iltajuhla ja viisi erillistä puoliso-ohjelmaa. Vuosikokoukseen osallistui 2700 kokousvierasta.

Tapahtuman suuren osallistujamäärän vuoksi ulkoistimme ilmoittautumis- ja majoitusjärjestelyt. Tarjousten perusteella valitsimme palvelun hoitajaksi Rovaniemi-Lapland Congresses. Yhteistyö sujui aukottomasti. Tiesimme koko ajan ilmoittautuneiden ja oheispalveluiden varauksien kehittymisestä. Kongressipalvelun hoitaessa kiitettävällä tavalla varausjärjestelmää jäi meillä aikaa paneutua muiden palveluiden toteutuksiin.Voin lämpimästi suositella yhteistyötä Rovaniemi-Lapland Congressesin kanssa.


Korkeakoulujen ATK-päivät 2001
15. - 16.11.2001, Lapin yliopisto

Esko Suorsa
tietohallintopäällikkö, Lapin yliopisto

Lapin yliopiston Atk-yksiköllä oli kunnia järjestää yhdessä ammattikorkeakoulun kanssa vuotuiset valtakunnalliset atk-päivät korkeakoulujen tietotekniikan ammattilaisille ja myös tietotekniikkaa hyödyntävälle korkeakouluväelle. Päivien suunnittelun alkuvaiheessa valittiin yhteistyökumppaniksi kongressipalvelut hoitamaan käytännön moninaiset vaativat tehtävät päivien järjestelyissä.

Teimme hyvän päätöksen. Kongressipalvelut hoitivat tehtävän erinomaisesti. Saatoimme keskittyä päivien sisällön suunnitteluun, päivien aikana nauttimaan ohjelmasta ja kollegojen seurasta. Päiville osallistui yli 400 henkilöä. Päivät sujuivat kitkatta ja saatu palaute sekä osallistujilta että luennoitsijoilta kongressipalveluiden toiminnasta oli suorastaan ylistävää. Suosittelen lämpimästi kongressipalvelua myös muille vaativien tapahtumien järjestäjille.


EUPRIO 2001
14. - 17.6.2001, Lapin yliopisto

Irma Kuukasjärvi
Viestintäpäällikkö, Lapin yliopisto

"The whole congress was very well organised. The punctuality of each point of program was very pleasant. The food was very nice, even excellent!", wrote one of the almost 200 participants of the EUPRIO 2001 Conference held in Rovaniemi 14-17 June, 2001. The feedback of the delegates was more than positive. They were thrilled with the way the conference was organised. The annual conference of European Universities Public Relations and Information Officers was hosted by the University of Lapland Communications Department. Rovaniemi-Lapland Congresses took care of all practical arrangements of the EUPRIO Conference in a very professional way. I’m more than happy to recommend the congress services.


The European Service Sector Seminar 2000
22. - 24.3.2000, Rantasipi Pohjanhovi

Pertti Korhonen
Kehittämispäällikkö, Lapin TE-keskus, yritysosasto

Lapin TE-keskuksen yritysosastolle erilaisten koulutustilaisuuksien suunnitteleminen ja järjestäminen on kiinteä osa toimintaa ja niin ollen kaikin puolin tuttua. Kun tehtävänä olikin järjestää nopealla aikataululla vaativa kansainvälinen seminaari, The European Service Sector Seminar 2000, eteen tuli aivan uudenlaista mietittävää. Siinä vaiheessa otimme yhteyttä Rovaniemi-Lapland Congresses - kongressipalveluun, ja se osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi. Kongressipalvelu hoiti järjestelyt seminaariesitteen laatimisesta osallistujayhteyksien hoitamiseen ja seminaarin käytännön järjestelyihin nopeasti ja ammattitaidolla. Kummankin osapuolen vahvuudet pantiin yhteen ja yhteistyö sujui mainiosti. Tuloksena oli erittäin hyvin onnistunut seminaari, josta osallistujat antoivat runsaasti myönteistä palautetta. Voin vilpittömästi suositella yhteistyötä kongressipalvelun kanssa muillekin.