Perheystävällinen hybridityön Lappi 
Kurkistus etätyöläisen päivään - kirjoitushaaste 
 

Osallistu kirjoitushaasteeseen ja jaa etätyökokemuksesi yhden päivän ajalta

  Kutsumme lappilaisia etätyöntekijöitä kertomaan omasta etätyöpäivästään! Haluamme tehdä näkyväksi etätyöpäivien sisältöä lisätäksemme luottamusta etätyötä kohtaan sekä tuodaksemme näkyviin erilaisia etätyöpäivän rakentamisen tapoja. Lisäksi huomion kiinnittäminen omaan ajankäyttöön ja etätyöskentelytapoihin voi tuottaa sinulle itsellesi uusia oivalluksia. 

 

Kurkistuksia etätyöläisten päivään -tarinoita käytetään anonyymisti Hybridityön käsikirjassa sekä Perheystävällinen Hybridityön Lappi -hankkeen viestinnässä.

 

Osallistumisaikaa on syyskuun 12. päivään asti.  Tarinoita käsitellään luottamuksellisesti ja anonyymisti. Hanketiimi pidättää itsellään oikeuden valita ja editoida julkaistavat tarinat. Ennen mahdollista julkaisua tarinoista poistetaan tunnistettavat tiedot, paitsi jos kirjoittaja haluaa esiintyä omalla nimellään. Haasta mukaan myös kollegasi!

 

 
NÄIN OSALLISTUT:
 
  1. 1. Tutustu ohjeisiin alapuolella
  1. 2. Valitse tarkasteltava päivä ja dokumentointitapa
  1. 3. Toteuta
  1. 4. Palauta tarinasi viimeistään 12.9.2022 osoitteeseen krista.kohtakangas(at)ulapland.fi
  2.  
 
Valmistautuminen:

 

 Tutustu mallipohjiin ja valitse itsellesi sopiva tapa kirjata etätyöpäiväsi:
 

 

Päätä tarkastelupäivä ja varaa muistiinpanovälineet (kuten työpohja) valmiiksi. Tulosta tai tallenna pohja omalle koneellesi valmiiksi, jotta työpohja säilyy myös muille haasteeseen osallistuville tyhjänä. 
 
Valitse itsellesi sopiva päivä ja kirjaa itsellesi ylös etätyöpäivän tapahtumia. Muistuta itseäsi pitämään kirjaa esimerkiksi kalenterimuistutuksen avulla. Voit myös haastaa mukaan työkaverin, jolloin voitte osallistua haasteeseen yhdessä. Jos haluat toteuttaa etätyöpäivään kurkistuksen jollakin muulla tavalla, esimerkiksi some-julkaisuna tai blogikirjoituksena, ilmoita siitä meille. Halutessasi voit käyttää tunnisteita #hybridilappi ja #etätyöläisenpäivä

 

Taustakysymyksiin kannattaa vastata jo ennen valittua tarkastelupäivää.  Taustatiedot jäävät hanketiimin käyttöön ja tarvittaessa teemme niistä anonyymin tiivistyksen pohjustamaan tarinaa. 

 

Toteutus:

Tee tarkastelua mieluiten päiväkirjanomaisesti, jotta lukija saa käsityksen tehtävistä. Kerro työpäiväsi aikatauluista päiväkirjanomaisesti ja mahdollisimman rehellisesti, yleisellä tasolla ja kellonaikoja tarkkaillen. Suosi tarinallista tyyliä! Haluaisimme tuottaa etätyöpäivästä erilaisia kuvauksia myös aikatauluttamisen näkökulmasta sekä sovittamisesta muuhun elämään. Työn yksityiskohdilla ei ole merkitystä, vaan tavoilla, joita etätyöpäivässäsi hyödynnät. 

Esimerkiksi: klo 13-14 Osallistuin viikottaiseen tiimipalaveriimme Teamsin välityksellä, valmistelimme tulevan kehittämispäivän ohjelmaa. Päätimme palaverin viittä vaille tasan, ja ehdin käydä laittamassa kahvin tippumaan ennen Teams-puhelua esihenkilöni kanssa.

 

 

Palauttaminen:

Lähetä tarinasi/materiaaliasi sähköpostitse osoitteeseen krista.kohtakangas(at)ulapland.fi viimeistään 12.9.2022. Haasteeseen osallistuneille toimitamme kiitoksena vaivannäöstä pienen muistamisen.

Tarinoita käsitellään luottamuksellisesti ja anonyymisti. Ennen mahdollista julkaisua hanketiimi valitsee ja editoi julkaistavat tarinat, muun muassa poistaen tarinoista tunnistettavat tiedot. 

 

 

Lisätietoja hankkeesta:

 

https://www.ulapland.fi/FI/Yksikot/Koulutus--ja-kehittamispalvelut/Hanketoiminta-ja-asiakastarinat/Perheystavallinen-hybridityon-Lappi

 Löydät hankkeen myös Facebookista!