Taidevaihde – Nuorten kaksisuuntainen kotouttaminen 2016–2018

Taidevaihde – Nuorten kaksisuuntainen kotouttaminen 2016–2018 -hankkeessa tuotetaan taiteen menetelmillä sekä sosiaalityön yhteistyöllä kaksisuuntaista kotouttamista. Hankkeen tarve liittyy pakolaistaustaisen maahanmuuton kasvuun, kotouttamistarpeiden lisääntymiseen sekä kantasuomalaisten, erityisesti nuorten, ennakkoluuloihin ja rasistisiin asenteisiin. Taidetyöpajoja toteutetaan Rovaniemellä, Kemissä, Torniossa ja Kemijärvellä.

Hankkeen toteuttajia ovat Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta (hankeen hallinnoija), Lapin yliopiston sosiaalityön oppiaine, Lapin taiteilijaseura ja Monitaideyhdistys Piste. Taiteilijaseurat vastaavat taidetyöpajojen organisoinnista, suunnittelusta ja toteuttamisesta maahanmuuttajille sekä maahanmuuttajien ja suomalaisten nuorten sekaryhmille. Yliopiston oppiaineet vastaavat taidetoiminnan arvioinnista, toimintatutkimuksellisesta kehittämisestä ja hankkeen tulosten julkaisemisesta ja levittämisestä.

Hankkeen kohderyhmiä ovat erityisen heikossa asemassa olevat pakolaistaustaiset maahanmuuttajat että kantasuomalaiset nuoret. Hankkeen tavoitteena on, että kaksisuuntaisessa kotouttamisessa lisätään maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten vuorovaikutusta, mikä vähentää rasistisia asenteita. Hankkeen toimenpiteitä ovat 9-luokkalaisten taidetyöpajat, Erilaisuus näkyväksi -työpajat ja esitykset sekä Mun tulevaisuus -taidepajat. Hankkeen tuloksia ovat taidetyöpajojen lisäksi toiminnan esittelyvideo, näyttely, julkaisu ja artikkelit. Pitkäkestoisena vaikutuksena edistetään maahanmuuttajien etenemistä kohti työelämää kotoutumisen, osallisuuden ja voimaantumisen avulla. Hanke edistää ennakoivaa lähestymistapaa nuorten pahoinvointiin, nuorten rasististen asenteiden aiheuttamiin ongelmiin ja maahanmuuttajien työttömyyteen.

Hankkeen rahoittajia ovat Euroopan sosiaalirahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Lapin yliopisto, Monitaideyhdistys Piste ja Lapin taiteilijaseura.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Ninni Korkalo ja hankkeen vastuullinen johtaja Timo Jokela

 Piste-Logo-RGB_pieni.jpglogo_lts_pieni.jpgELY_LA01_Logo___FI_B____RGB.jpg     eu_ers_2014_vari.jpg       eu_vipuvoimaa_2014_vari.jpg  

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK