Saamentutkimus_OTK.jpg

Saamelaisoikeuden tutkimusta ja opetusta

Lapin yliopistolla on valtakunnallinen vastuu suomalaisessa yliopistolaitoksessa saamelaisoikeuteen liittyvästä oikeustieteellisestä tutkimuksesta. Oikeustieteiden tiedekunta onkin panostanut viime vuosina saamelaisoikeuden perustutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen.

Saamelaisoikeuden perustutkimuksen painopisteitä tiedekunnassa ovat muun muassa saamelaisten historiaan, oikeudelliseen asemaan, itsemääräämisoikeuteen, itsehallintoon, syrjintään, kieleen, sosiaali- ja terveydenhuoltoon, perinnetiedon ja kansanperinteen oikeudelliseen suojaan sekä elinkeinoihin ja maankäyttöön liittyvät oikeudelliset kysymykset.

Saamelaisoikeuden opetusta tiedekunta on kehittänyt perustamalla alkuperäiskansaoikeuksien lehtoraatin sekä muuttamalla julkisoikeuden assistentin toimen julkisoikeuden, erityisesti saamelaisoikeuden tutkijan toimeksi. Tarkoituksena on lisäksi perustaa vierailevan professorin tehtävä. Vuonna 2011 tiedekunnan opintotarjontaan lisättiin valinnaiseksi kurssiksi saamelaisoikeuden perusteet.

Lisäksi tiedekunnassa toimii avoin saamelaisoikeuden tutkimusryhmä.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK