tutkimus_tutkimushankkeet.jpg

Hankkeet kehityksen kärkenä

Hankerahoitus muodostaa reilun viidenneksen yliopiston kokonaisbudjetista. Tieteellisen tutkimuksen ohella hankkeissa kehitetään muun muassa koulutusta sekä alueellisia innovaatioita ja yhteistyötä.

Esimerkiksi ympäristötiedon käytöstä ja luonnonvarojen hallinnasta on meneillään ja toteutettu useita merkittäviä hankkeita. Hankkeiden kautta on kehitetty laajasti myös matkailua, sosiaalityötä, kuntoutusta ja koulutusta sekä selvitetty työelämän käytäntöjä ja työmarkkinoiden toimintaa. Tulevissa hankkeissa painotetaan entistä enemmän myös tietojohtamista ja tietohallintaa sekä palvelumuotoilua.

Yliopiston monitieteiset tieteen- ja taiteenalat luovat hyvän ja joustavan pohjan hanketoiminnalle. Esimerkiksi kuvataidekasvatusta ja ympäristötaidetta on hyödynnetty monin tavoin hankkeissa, joissa pyritään tukemaan sosiaalisesti kestävien ympäristöjen rakentamista ja säilyttämistä. Myös oikeustieteellistä osaamista on yhdistetty useisiin monitieteisiin hankkeisiin.

Hanketoiminnan myötä yliopistoon on kiteytynyt huomattavaa asiantuntemusta Barentsin alueen erityiskysymyksistä. Yliopiston ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun yhteisen kansainvälisen hanketoiminnan tukikeskuksen Finnbarentsin kautta Barentsin alue on askelta lähempänä.

Hankkeita rahoittavat pääasiassa kansainväliset ja kansalliset aluerahastot. Viime vuosina kansallisen ja kansainvälisen kilpaillun tutkimusrahoituksen osuus on kasvanut. Taiteiden tiedekunnan muotoiluun ja palveluihin liittyviä hankkeita rahoittaa pääasiassa Tekes.

Lisäksi yliopisto rahoittaa yhdeksää tutkimuksen kärkihanketta painoaloillaan. Lisätietoa kärkihankkeista
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK