muistiinpanoja.jpg  aula2.jpg

Tilastopalvelut

Opiskelupalvelut vastaa opiskeluun ja opetukseen liittyvästä tilastoinnista. Tilastoitaviin asioihin kuuluvat keskeisesti opiskelijavalinnat, opiskelijamäärät ja suoritetut tutkinnot. Lisäksi Opiskelupalvelut tuottaa vuosittain suuren määrän yksityiskohtaisempia opiskelija- ja koulutustilastoja hallinnon, tutkimuksen ja opetuksen kehittämisen sekä ulkopuolisten toimijoiden tarpeisiin.

Lapin yliopistolla on käytössä oma tietovarasto Louhi-järjestelmä, josta saadaan tilastoraportteja opintoihin ja opetukseen liittyvistä tiedoista kuten opiskelijoista, tutkinnoista, opintosuorituksista ja opinto-oikeuksista. Opiskelupalvelut toimittaa perusteltua tilastopyyntöä vastaan räätälöityjä tilastoraportteja yliopiston yksiköille ja ulkopuolisille toimijoille.

Tilastopyyntö tehdään  tilastopalvelun tilauslomakkeella.  Lisätietoja tilastopyyntöihin ja tilastojen toteuttamiseen saatte Opiskelupalveluiden suunnittelijoilta.

Lapin yliopiston vuosikertomuksessa julkaistaan myös yliopiston opetukseen ja tutkimukseen liittyviä tilastotietoja muun muassa opiskelija- ja henkilökunnan määristä, tutkinnoista, tutkimuksesta sekä rahoituksesta.

Muita opiskeluun ja opetukseen liittyviä tilastotietoja löytyy Opetusministeriön KOTA-tietokannasta, joka tarjoaa yliopisto- ja koulutusalakohtaisia tilastotietoja vuodesta 1981 lähtien 2009 asti. 

2010 vuodesta alkaen opintohallinnon valtakunnalliset tilastoraportit löytyvät OKM.n opetushallinnon raportointipalvelu Vipusesta.  Tilastokeskuksen tilastoista löytyy myös yksityiskohtaisempia tilastotietoja yliopistokoulutuksesta.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK