Arkisto

Kehittämishankkeet
Lapin yliopiston naistutkimus oli mukana Aluekehitys- ja innovaatiopalveluiden hallinnoimassa Equal-ohjelmaan kuuluvassa ESR-hankkeessa
Equality Trail (Tasa-arvorata) (2005-2007), jonka ohjausryhmän puheenjohtajana naistutkimuksen professori Päivi Naskali toimi.

Hankkeella haettiin ratkaisuja työpaikkojen vaikuttavalle tasa-arvosuunnittelulle ja se tuki naisjohtajuutta ja -yrittäjyyttä. Hankkeella herättiin keskustelua ja tuotettiin konkreettisia menetelmiä työ- ja perhe-elämän tasapainoiluun tai vähemmistösukupuolta edustavien työntekijöiden aseman parantamiseksi sekä naisjohtajuuden ja -yrittäjyyden vahvistamiseksi. Hanke sai rahoituksen Työministeriön Equal-ohjelmasta.
 
Tasa-arvorata -hanke nimettiin vuoden naistutkimusteoksi.

 

Tasa-arvoselvitys

Naistutkimuksen harjoittelijana toiminut KTM Sari Ketola teki syyskaudella 2008 tasa-arvoselvityksen Päätöksenteossa ja hallinnossa jyräävät vanhat patut. Yhdistyneen Rovaniemen kaupungin päätöksentekoon liittyvä tasa-arvoselvitys. (pdf-tiedosto) 

 

Tutkijavaihto

Assistentti Mervi Autti osallistui tutkijavaihtoon National University of Ireland -yliopistossa (NUI) Irlannissa, Galwayssa ja tutkija Heidi Sinevaara-Niskanen Tromssan yliopistossa keväällä 2007.