lapset.jpg

Tervetuloa koulutussiirtymiä käsittelevään seminaariin!

Lapin yliopistolla järjestetään Monenlaisia opinpolkuja – Keskusteluja ja kokemuksia koulutussiirtymistä -seminaari tiistaina 21.11.2017 klo 13 alkaen.

Seminaarissa käydään monipuolisia keskusteluja koulutussiirtymistä aina peruskoulusta korkea-asteelle saakka tuoden esiin siirtymän kokeneiden näkökulmia. Seminaari huipentuu Esko Janhusen käsikirjoittamaan ja Hannu Frimanin näyttelemään Jeesusteippi-näytelmään, jossa tarkastellaan kuvitteellisen Valtteri-pojan tapausta ja asiakastietojen käyttöä sosiaalihuollon ja perusopetuksen yhteistyössä.

Aika: 21.11.2017 klo 13-16.30

Paikka: Fellman-sali, Lapin yliopisto, Yliopistokatu 8, Rovaniemi.

Ilmoittautuminen seminaariin 10.11.2017 mennessä seuraavasta linkistä:

Seminaariin voi osallistua myös etäyhteydellä. Etäyhteyslinkki toimitetaan ilmoittautuneille, jotka ovat ilmoittautumislomakkeella valinneet etäyhteyden osallistumismuodoksi.

Seminaarin järjestävät seuraavat hankkeet:

Ennaltaehkäisevä monitoimijuus – Osallisuus ja syrjäytymisen ehkäisy osaksi koulujen toimintakulttuuria (EMOK)

SUJUVA opintopolku lukiolaisesta akateemiseksi asiantuntijaksi

Maahanmuuttajien korkeakoulutus – tie tutkintoon

Lappilaiset avoimet työelämälähtöiset osaamispolut – LATO

Ohjelma:

13.00 Tervetulosanat

Tuija Turunen ja Irmeli Kari-Björkbacka

13.15 Sujuvat siirtymät elämänkaaressa – miten siirtymäpääomaa rakennetaan?

Tuija Turunen

13.45 Reppu selässä maailmalle – kokemuksia siirtymästä toiselle asteelle pohjoisen nuorten näkökulmasta

Inka Alapuranen, Miia Välimaa ja opiskelija

14.15 Stooripuu – tarinallistamisen soveltaminen