Tapahtumat

Oikeusinformatiikan instituutti järjestää erilaisia tutkijoille, opiskelijoille ja myös käytännön lakimiehille suunnattuja tapahtumia itsenäisesti ja yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa.


Oikeusinformatiikan kansainvälinen kesäkoulu

Oikeusinformatiikan instituutin perinteisiin kuuluvat oikeusinformatiikan kansainväliset kesäkoulut Rovaniemellä. Kesäkoulut on suunnattu Lapin yliopiston tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille sekä muille kansainvälisille opiskelijoille. Kesäkoulu järjestetään perinteisesti vuosittain elokuun lopussa, viimeksi 25.–28.8.2015. Kesällä 2016 kesäkoulua ei poikkeuksellisesti järjestetä. Kesäkouluista on lisätietoa englanninkielisillä sivuillamme.

Oikeusinformatiikan pohjoismainen konferenssi

Oikeusinformatiikan instituutti järjestää vuorollaan neljän vuoden välein oikeusinformatiikan pohjoismaisen konferenssin. Viimeksi konferenssi ja siihen liittyvä jatko-opiskelijoiden workshop järjestettiin Rovaniemellä 18.–20.11.2015. Osa konferenssin esityksistä on saatavilla englanninkielisiltä sivuiltamme.

KnowRight

KnowRight-konferensseja on järjestetty vuodesta 1995. Perinteisesti KnowRight käsittelee immateriaalioikeuksia sekä tietosuojan eettisiä kysymyksiä oikeudellisessa informaatioyhteiskunnassa. Viimeksi KnowRight-konferenssi on järjestetty Suomessa vuonna 2012 Helsingissä. Oikeusinformatiikan instituutti osallistui konferenssin järjestelyihin.

Toisin kuin tietosuoja- ja immateriaalioikeuskonferenssien yleensä, KnowRightin juuret ovat tietoteknisessä yhteiskunnassa. Konferenssi oli varhainen signaali tietosuojaa ja immateriaalioikeutta koskevasta muutostarpeesta, joka oli syntynyt uuden teknologian myötä liittyen tietoyhteiskunnan kehittymiseen sekä yhä enenevässä määrin sähköistyvään toimintaympäristöön.

Muita tapahtumia

  • Oikeusinformatiikan instituutti järjesti Lapin yliopistolla 23.4.2015 pidetyn jatko-opiskelijoille suunnatun workshopin.
  • Oikeusinformatiikan instituutti osallistui Puolan Łódźissa 29.–30.10.2014 järjestetyn Lawyers in the Media Society -konferenssin järjestelyihin.
  • Oikeusinformatiikan instituutin järjestämä kansainvälinen Open Data -seminaari pidettin Lapin yliopistolla 22.–23.4.2013.

Tulevista tapahtumista tiedotetaan instituutin verkkosivuilla.

.