Ounasleiri

Joukko kuvataidekasvatuksen opiskelijoita suunnitteli ja ohjasi harjoitustyönään viikon kestävän ympäristötaideleirin lukiolaisille, jotka saapuivat Kittilästä, Rovaniemeltä ja Oulusta. Leirin suunnittelussa hyödynnettiin JOKI-projektista saatuja tietoja, kokemuksia ja dokumenttimateriaalia.

Leiri toteutettiin Kittilässä Ounasjoella. Joella matkattiin paikallisen matkailuyrittäjän lautalla ja yövyttiin joukkueteltassa Loukisenjoen ja Ounasjoen yhtymäkohdassa. Paikka valittiin sen monikerroksellisuuden vuoksi. Paikkaan liittyy paljon Lapin mytologiaan kiinnittyviä tarinoita. Tarkkasilmäinen katselija voi yhä löytää paikalta runsaasti merkkejä perinteisistä elinkeinoista, kuten kalastuksesta, niittytaloudesta ja uitosta. Alue on kuitenkin "erämaahenkinen", joten alkuperäinen jokiluonto tunnelmineen on myös löydettävissä.

Keskeinen työskentelymuoto leirillä oli ympäristötaide. Alueen yhteisöön tutustuttiin kuunnellen jokivarren asukkaiden kertomuksia ja kokemuksia omasta elinpiiristään ja joesta.

Kuvia