Tekstiili- ja vaatetusala

| Muotinäytös PÄÄTTYMÄTÖN TARINA |

Asu Olipa kerran -teemasta | Valokuva: Johanna LuhioPÄÄTTYMÄTÖN TARINA
Muotinäytös:
kesämuotia, raikkaita värejä ja leikitteleviä muotoja

10.5.2008


Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan nuorten suunnittelijoiden järjestyksessään 13. muotinäytös järjestetään lauantaina 10. toukokuuta 2008 klo 16.00 ja klo 19.00 Fellman-salissa. Näyttely valottaa lappilaista muotialan osaamista ja koulutusta.

Tämän vuoden muotinäytöksen teemana on kasvu. Taiteiden tiedekunnan lähes kolmenkymmenen tulevaisuuden muoti- ja tyyligurun töissä esitellään tulevan kesän muotisuuntauksia. Näyttelyn teemoissa pohditaan tekijöiden omaa henkistä kasvua, kasvua ihmisenä ja kasvua ammattiin. Teema sisältää myös ajatuksen 11-vuotiaasta tekstiili- ja vaatetusalan koulutuksesta vakiinnuttamassa paikkaansa osana suomalaista muotimaailmaa ja Lapin yliopistoa. Tänä vuonna näytös tuodaankin sananmukaisesti keskelle kampusta Fellman-saliin.

Näytöksen pääteema Päättymätön kasvutarina pitää sisällään kolme alateemaa: Olipa kerran, Seikkailua ilmassa ja Kuinkas sitten kävikään. Olipa kerran johdattaa katsojansa klassiseen ja naiselliseen kesäpukeutumiseen. Seikkailua ilmassa sykähdyttää raikkailla väreillä sekä kokeilunhaluisilla ja leikittelevillä muodoilla ja materiaaleilla. Näytös huipentuu kolmanteen teemaan, jossa kysytään: Kuinkas sitten kävikään?  

Näytöksen kaikki asut ovat tekstiili- ja vaatetussuunnittelun opiskelijoiden suunnittelemia ja toteuttamia. Näyttelyä on ollut rakentamassa laaja joukko taiteiden tiedekunnan eri koulutusalojen opiskelijoita. Koulutusaloista kortensa kekoon ovat kantaneet mm. audiovisuaalinen mediakulttuuri, teollinen muotoilu, graafinen suunnittelu, kuvataidekasvatus, markkinointi ja Design Management. Paikalliset yritykset ovat tukeneet näytöstä.  


Lisätietoa muotinäytöksestä löytyy Päättymätön tarina -sivuilta.  

Lisätietoja: 
Emmi Harjuniemi
Puhelin 040 766 9558                                                    
eharjuni (at) ulaplad.fi                                                         

Kaija Maunula
Puhelin 040 758 1273
kmaunula (at) ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT