Body-Fit2010_seminaari_02.jpg


Aika
Keskiviikko 8.12.2010
 Seminaari:
kello 09:00–17:00
Rovaniemen kaupungin vastaanotto:
kello 20:00-21:00

Paikka
Lapin yliopisto
Castren -sali (LS 11)
Yliopistonkatu 8, 96300 Rovaniemi

Järjestäjä 
Lapin yliopisto, taiteiden tiedekunta
tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelma
    


Seminaari on tarkoitettu vaatetusalan toimijoille sekä kaikille kehoskanneriteknologiasta kiinnostuneille. Kehoskanneri on laite, jolla saadaan asiakkaan vartalosta muutamassa sekunnissa noin sata mittaa ja kolmiulotteinen malli.

Tilaisuus liittyy Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa syksyllä 2009 alkaneeseen Body-Fit -tutkimushankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on mm. tarkastella virtuaalisia mittaus-, suunnittelu-, kaavoitus- ja sovitusprosesseja, jotka perustuvat kehoskannerilla saatuihin digitaalisiin mittoihin ja kolmiulotteisiin malleihin. Hanke sisältää käyttäjälähtöisiä vaatesuunnitteluhaasteita, joiden kohderyhminä ovat poliisin kylmänsuojavaatetus, liikuntarajoitteisten talviulkoiluvaate sekä urheilijoiden lajivaatetus. Yhteistyötä tehdään hankkeessa mukana olevien yritysten ja organisaatioiden kanssa. Lapin yliopiston Body-Fit -tutkimushanke muodostaa yhteisen kehittämiskokonaisuuden Rovaniemen ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattiopiston Body-Fit -hankkeen kanssa.

Seminaarin ulkomaisia puhujavieraita ovat Geneven yliopiston MIRAlab -tutkimuslaitoksen johtaja professori Nadia Magnenat-Thalmann ja Haute Alsacen yliopistosta Ranskasta tutkija Philippe Guerlain sekä ranskalaisten yritysten Telmat Industrien myynti- ja markkinointipäällikkö Jean-Loup Rennesson ja Lectran Pohjois-Euroopan myyntipäällikkö Marielle van den Hurk. Seminaarin kotimaisia puhujavieraita ovat Rovaniemen ammattikorkeakoulusta projektipäällikkö Milla Hirvaskari sekä Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta yliopettaja Liisa Niemi.

Tervetuloa!
Tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelman ja Body-Fit -tutkimushankkeen puolesta
Marjatta Heikkilä-Rastas
Muodin ja vaatetuksen professori


Kiitämme lämpimästi tapahtumaa tukeneita tahoja:
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Rovaniemen kaupunki